17 ianuarie 2011

Copii pentru Eminescu

Valorile tradiţionale nu au dispărut, şi asta ne-o arată micuţii orădeni care, încă de la grădiniţă sunt educaţi să prindă drag de carte şi să-l cunoască cât mai bine pe marele poet Eminescu.

În secolul revoluţiei internetului, micuţa Paula învaţă Făt-Frumos din Lacrimă
 din carte, nu de pe calculator şi asta pentru că doamna învăţătoare i-a spus că în curând va vizita biblioteca, un loc plin de cărţi minunate. Vizita Paulei şi a colegilor săi de la Liceul Teologic Ortodox Roman Ciorogariu a avut loc vineri, 14 ianuarie, la filiala Dacia a bibliotecii orădene Gheorghe Şincai.

La ora nouă copii erau deja plini de viaţă şi entuziam la vederea multitudinii de cărţi care-i înconjura dar au stat cuminţi cât doamna profesoară le-a prezentat pe proiector imagini şi le-a povestit despre viaţa şi operele marelui poet şi gazetar Mihai Eminescu. Însă răbdarea nu a durat mult pentru că micuţii erau dornici să-şi prezinte desenele care îl reprezentau pe Eminescu aşa cum îl vedea fiecare şi să înceapă să recite în public poeziile ‘Făt- Frumos din lacrimă’, ‘Ce te legeni’ sau ‘Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie’, pe care le-au învăţat conştiincioşi.

‘Prin această activitate, dorim să cultivăm interesul pentru lectură al copiilor, să-i învăţăm să cinstească ceea ce avem noi, românii, mai scump. Vorbitul în public le dezvoltă şi abilitatea de a se comporta în grup şi într-un spaţiu public ca biblioteca’, spune profesoara micuţilor din clasa a doua A, Hepuţiu Iuliana. Activitatea s-a terminat la ora zece, cu cântecelul ‘Somnoroase păsărele’ şi cu un tur al copiilor prin bibliotecă. De la ora zece, a venit rândul copiilor din grupa mare pregătitoare de la grădiniţa 45 să aibă parte de emoţiile primei vizite la bibliotecă iar de la 11 au venit cei de la Grădiniţa 54.


Mirabela Pop, ziarist JDD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării