20 martie 2013

INCURSIUNE ÎN MITOLOGIA ROMÂNEASCĂ



Joi 14.03.2013 și vineri 15.03.2013 elevii clasei a VIII-a A aflați sub îndrumarea doamnei profesoare de limba și literatura română Martin-Toma Teodora și-au desfășurat ora de limba română în incinta Bibliotecii Comunale Tinca.

Tema activității a fost ,,INCURSIUNE ÎN MITOLOGIA ROMÂNEASCĂ”. Copiii au lucrat împărțiți pe două grupe: grupa roșie și grupa albastră.Fiecare grupă și-a ales un personaj din mitologia românească pe care l-au

 prezentat apoi printr-o lucrare PowerPoint ce a fost proiectată pe ecran.

Grupa roșie a ales să facă o lucrare despre creatura mitologică SAMCA, iar grupa albastră a prezentat CĂPCĂUNUL. Lucrările ambelor grupe au fost foarte bine concepute, ținându-se cont că timpul realizării lor a fost foarte scurt (în ziua de joi au adunat informațiile, iar vineri le-au așezat în pagini și le-au prezentat).

La reușita orei a contribuit și bibliotecara Anca Marilena

 prin punerea la dispoziție a cărților cu specific mitologic românesc, a calculatoarelor și proiectorului aflate în dotarea bibliotecii.

Atât copiii cât și doamna profesoară au fost încântați de modul cum s-au desfășurat orele de română și au promis că vor repeta ori de câte ori vor avea ocazia acest gen de activitate în BIBLIOTECA COMUNALĂ din TINCA. 




  Tinca,18.03.2013 bibliotecarAnca Marilena

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării