12 mai 2015

Cenaclu Literar - Întalnirile de miercuri

Miercuri 6 martie, la Filiala Dacia a avut loc a treia ediție a cenaclului literar de cartier Întâlnirile de miercuri, moderată de dl Lucian Munteanu și de doamna Lilia Blaga.


Viața de zi cu zi, a inspirat și de astă dată creațiile literare  citite. Doamna Herdean a citit Poezie scrisă în aeroport, și o Mărturisire, declarație de dragoste pentru orașul Oradea.

O zi petrecută pe patul de spital a inspirat-o pe Ileana Bodi să scrie poezia Prețuieste viața atât cât trăiești,  ne recomandă să vedem partea fericită a vieții și descrie într-o formă epică toate momentele petrecute în spital.

Dl. Oprița  Petru, urmărește  cum  Au ieșit iar fetele la plajă pe malul Crișului, inspirând versuri ce amintesc de Topârceanu . Clipa revederii  ne duce pe drumul spre satul natal, o descriere a locurilor copilăriei.

Dl. Munteanu ne-a citit Iubire de mărțișor. O discuție între muză si poet , discuție interpretată greșit de poet care răspunde tăios, cu indignare și ironie.... "Simțirea mea  n-a fost o rîgâiială".

Fiecare moment de lectură a fost urmat de discuții inspirate de text despre tipîrituri si consturile  scoaterii unui volum, despre muze si rolul lor in creația literară ( muzele sunt foarte fidele, in timp ce poeții  au tendința de ale schimba foarte des) , despre genuri literare  ...

____________

Chiar daca nu am scris despre intalnirea din 4 martie  a avut si ea loc  in aceiasi locatie cu aceiasi oaspeti. Biblioteca de cartier este locul unde fiecare generatie poate sa gaseasca un strop de bucurie.
Grupul nostru de poeti  seniori isi recita cu drag poeziile si vorbesc cu nostalgie despre vremurile trecute si cu mirare si nimulțumire  despre vremurile actuale.

Urmatoarea intalnire  a cenaclului de cartier va fi in  3 iunie.


Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării