2 iulie 2015

Amintiri din verile copilăriei


Cenaclul de poezie și proză al Filialei Dacia a prilejuit o nostalgică întâlnire cu verile copilăriei,  cand sub supravegherea bunicilor alergam bucuroși umplându-ne de miresmele verii.

Fără să avem o înțelegere prealabilă , ne-am adunat și toată lumea  a făcut referiri la satul natal, la oamenii și locurile în care au trăit , la inexorabila trecere a timpului.

Dl Popița Petru ” așa ca la o margine de vis ” ne-a descris în  frumoase si curgatoare versuri  locurile magice din Muntii Apuseni, Zmeuruș , zilele de coasă și serile de visare sub cerul înstelat când” Ziua-și săvârșea menirea” 

Ileana Bodi ne-a plimbat prin satul Betfia, iar doaman Miorița Săteanu prin Casa Bunicilor din Pișcolț.

Doamna Ioana Precup ne-a povestit de satul natal din Bistrița,  și ne-a spus că merge la întâlnirea fiilor satului, printre care se numără și regretatul Tudor Jarda.

Fără a fi printre noi, a fost pomenit cu drag dl. Horgoș , care zilele astea va lansa o carte de Poezii diverse în Australia unde a mers la fiul lui .


Cenaclul  va lua o mică vacanță , și ne vom reîntâlni în ziua de 2 ,  prima miercuri din septembrie .



8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării