17 iulie 2015

„Cvadratura cercului”, de Farkas Jenő

 

Farkas Jenő (dreapta), introdus în atmosferă de Ligia Mirişan Foto: BJ «Gheorghe Şincai»Farkas Jenő (dreapta), introdus în atmosferă de Ligia Mirişan Foto: BJ «Gheorghe Şincai»
Scris de Cristian Horgoș -sursa  bihon.ro

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” a găzduit marti prezentarea cărţii „Cvadratura cercului”, de Farkas Jenő, publicată de Editura Muzeului Literaturii Române.


După cuvântul de deschidere rostit de prof. Ligia Mirişan, director-manager al Bibliotecii, discuţia a fost condusă de iniţiatorul întâlnirii, dr. Florin Cioban, şi dr. Marius Miheţ, din partea Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea.

„În prezenţa unui public format în special din profesori de limba şi literatura română, dar şi bibliotecari, dr. Carmen Andrei a fost cea care l-a provocat pe autorul cărţii la o discuţie despre reprezentanţii Cercului literar de la Sibiu, în special Ion Negoiţescu, Ştefan Augustin Doinaş, Nicolae Balotă, Radu Stanca şi Cornel Regman”, au mai transmis reprezentanţii Bibliotecii. Aceştia mai subliniază că Farkas Jenő este un cunoscut specialist în predarea limbii române în Ungaria şi, de asemenea, recunoscut exeget al Cercului literar de la Sibiu, pe ai cărui reprezentanţi i-a cunoscut îndeaproape şi despre care vorbeşte în lucrarea apărută recent.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării