18 august 2014

Adolescenta in viziunea autorilor romani.

Adolescenta in viziunea scriitorilor romani, simpozion la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor, partener, Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca "Gheorghe Sincai".

O sesiune a proiectului Uniunii Femeilor Bihor, Tabara ocupațională pentru tineret , a avut loc la Biblioteca judeteana.

Intalnirea a adus impreuna tinerii adolescenti si membrii si simpatizantii Uniunii Femeilor, care toti au vorbit despre adolescenta si despre viziunea  scriitorilor romani despre adolescenta.

Tinerele cititoare, au facut o selectie si au   decupat fragmente relevante din Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade,  Elevul Dima dintr-a saptea, de Mihai Drumes, La medeleni, de Ionel Teodoreanu, Ciresarii de Constantin Chirita, si o poezie a lui Nichita Stanescu despre adolescenta.

Au vorbit din partea invitatilor adulti- Leontina Costruț, poeta si prozatoare, Ileana Bodi poeta , doamna profesoara pensionara Belicciu Hortenzia, si o fosta bibliotecara a Bibliotecii municipale oradene in 1952 Decei Elvira .

Domnul doctor poet si prozator, Lucian Munteanu, le transmitea tinerilor de la cei 81 de ani ai sai.
”Omul nu poate trai fara iubire. Dar pentru a ajunge la iubire , individull trebuie sa se armonizeze, prima data cu el insusi , apoi cu cei din jur si in final cu divinitatea. ”

Invitatii au fost rasplatiti cu  carți. Fundatia culturală de pe langa Biblioteca Gheorghe Sincai a fost partenera a proiectului Uniunii Femeilor, si a rapslatit tinerii cititori cu carti din proiectul Lecturi de vara, care se deruleaza in acest moment in bibliotecile bihorene.








Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării