25 septembrie 2014

Concurs de prins fluturi- Lecturi de vara

     
  A trecut vara, fluturii au zburat  ... Cu toate acestea, noi am reușit să prindem o parte din ei. Conform cifrelor: 201 bucăți. Atât au reușit să colecteze participanții la Concursul de  citit al Bibliotecii Orașului Săcueni, adică vânătorii de fluturi.
       Concursul a început odată cu  începerea  vacanței de vară și s-a încheiat odată cu începerea  școlii. Treizeci de participanți au colectat fluturi. După fiecare carte citită (!) a  aterizat o fluture pe pagina de lectură a elevului, sau a elevei.
       Ce cărți au citit elevii? Lista de cărți e foarte bogată, începând cu lecturile recomandate de profesori, până la literatură contemporană  pentru tineret, variind până la literatură de specialitate. Cărțile contemporane pentru tineret, achiziționate recent au luat tortul, întrucât adolescenții au venit înapoi cu ele după  două-trei zile, nerăbdători  de a lua pe următoarea. În așa fel au reușit unele dintre elevi să citească  15-16  cărți (!) în timpul verii.
Lista elevilor aflați în top zece:

Bátori Tamara (IX. B)
Molnár Emese (VI. B) 
Sári Bianka (VIII. C)
Szegedi Mária ( IX. B)
Czifra Emőke (X. C)
Szegecs Lóránd ( V. B)
Salánki Alexandra (VI. C)
Szabó Dóra ( VIII. C)
Tárkányi Nóra (VII. C)
Csorba Nikoletta (VI. A)












         Ceremonia de premiere a avut loc în holul Liceului „Petőfi Sándor”, unde
concurenții au reușit să intre în posesia diplomelor și cărților frumoase. 

 Mulțumim pentru   sprijinul  acordat ”Fundației  Culturale de pe lângă Biblioteca ”Gheorghe Șincai” Fundației ”Mereu aproape ” și  Primăriei Săcueni.
        
  Felicitări concurenților, sper că au reușit se  împrietenească  pe viață cu literele tipărite.

Bibliotecar Terezia Kerekes


Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării