17 octombrie 2014

Management cultural la Alesd



Ieri 16 octombrie 2014 a avut loc la Alesd , la Biblioteca Oraseneasca Octavian Goga, o activitate care se adresa managerilor culturali locali , responsabililor de camine culturale , administratiilor publice locale din Zona Aleșd- adica comunelor- Bulz, Bratca, Borod, Astileu, Magesti, Nojorid, Vadu Crisului, Suncuius, Lugasu de Jos, Tetchea, Sacadat, Brusturi , Sinteu , Ineu.

Cursul de educatie permanenta si management cultural a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, cu teme centrate pe -”Metode si mijloace de conservarea culturii traditionale in actualitatea imediata.”
Au tinut  prelegeri prof. Blaga miron – consultant artistic,  asis.univ. Ratiu Anca– consultant artistic, si doamna director a Bibliotecii Judetene Gheorghe Sincai , Ligia Mirisan.
 

A fost prezent un grup eterogen de persoane, delegate de primariile care au primit ivitatia si care arata gradul de interes al acestora relativ la problematica culturala : din Vadu Crisului a venit consiliera primarului, din Tileagd, o doamna profesoara administrator de CDI, din Borod, a venit domnul care e insarcinat cu orice de la biblioteca la administrarea padurilor, din Auseu, un domn consilier care voluntar a format un ansamblu popular pe care din fonduri proprii il sustine, din Sinteu a venit domnul viceprimar, a mai fost un reprezentant al comunei Astileu, din Alesd, un fost profesor , politist acum care tot din pasiune ( si fara fonduri) se ocupa de un ansamblu local de dansuri populare si cam atat, nici jumatate din cei invitati.

Discutiile libere pasionate s-au invartit in jurul inexistentei unei politici natinale unitare , si abandonarea eforturilor la nivelul unor administratii locale care nu prea inteleg ce inseamna cultura.
 
Ca si concluzie  a intalnirii,  putem remarca ca doar omul pasionat, voluntar,  sfinteste locul, daca vrea... dar nu are de ce sa se astepte  la multumiri  .


In legatura cu acesta tema:
Duminica 26 octombrie, ora 11:00, Biblioteca Nationala a Romanie http://www.culturadata.ro/conferinta-nationala-a-managerilor-culturali/#cand

Tot in legatura cu acesta tema:
Editia a doua a Barometrului de consum cultural

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării