11 iulie 2011

Grupul Impact- intalnire de lucru


Ultima intalnire de lucru a Grupului Impact a avut loc in data de 4 iulie 2011 la Predeal.
Agenda de lucru a grupului a inclus discuții despre produsele grupului aflate pe rol  si despre viitoarele posibile produse. Discuția s-a concentrat foarte mult pe modul cel mai eficient de lucru in cadrul grupului.


Teme discutate:
  • Noul sistem de raportare on line pregatit de IREX pentru a aduna datele statistice de la bibliotecile locale incluse in proiect. Diferenta consta in aceea ca bibliotecarii locali in loc sa trimita datele coordonatorului local isi vor crea un cont pe platforma special pregatita , vor introduce datele personal iar coordonatorul local va avea si el un cont prin care va putea vedea care este situatia in judetul lui.
  • Abilitatatile IT ale bibliotecarilor din bibliotecile publice, in ideea ca dupa o saptamana de curs IT CIP, o persoana care este la prima intalnire cu calculatorul nu stapaneste suficient utilizarea programelor. In Bihor, estimez ca 90% din bibliotecarii care au intrat in program stapanesc
  •  utilizarea mailului, completarea si lucrul in tabele excel, editarea de texte in word.Unii chiar au inceput sa foloseasca platformele web 2 pentru bloguri si retelele de socializare gen facebook. 
  •  Imbunatatirea colaborarii cu APIA, experienta din acest an a dovedit ca sunt multe modele functionale, ca oamenii cu initiativa pot sa foloseasca tehnologia, pusa la dispozitie de biblioteci pentru a imbunatati accesul fermierilor la aplicatii .

Teme fierbinti au fost : sustenabilitatea proiectului ; comunicarea pe diferite paliere si cum facem sa o imbunatatim;   trainingul si noile proiecte si colaborari oferite de parteneriatele BIBLIONET- CREDIS.

Au fost trimise tuturor bibliotecilor interesate Ghidul de bune practici in situatii de risc - primul produs oficial al Grupului Impact, acesta urmand a fi distribuit bibliotecilor comunale.
Urmatoarele produse vor fi prezentate in urmatoarea conferinta ANBPR.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării