2 februarie 2012

Eminescu in actualitate- biblioteca Capilna

Intre Biblioteca Com.Capilna, si Scoala cu cls.I-VIII Capilna (implicit elevii cls.a VII-a) s-a incheiat un parteneriat educational, lucrandu-se la un proiect numit PROVOCARE cu tema EMINESCU IN ACTUALITATE. Sub indrumarea  d-nei profesoare de romana Madalina Marian si a mea ,eleviii cls.a VII-a din Capilna au reusit sa realizeze acest proiect care sa demonstreze concret legatura intre poeziile Eminesciene, a versurilor din anumite poezii cu caracter de pamflet politic si social, si muzica formatiilor hip-hop din Romania postdecembrista. Activitatea de lucru a fost pe grupe de documentare a elevilor, in cadrul bibliotecii in fiecare zi de vineri dupa cursuri.
Rezultul activitatii de grup este o prezentare in ppt insotita de o selectie de muzica hip hop.
  
Obiectivele acestui proiect au constat in:
- redescoperirea placerii de a citi poezii
- redescoperirea poeziei Eminesciene
- transferarea savorii versurilor Eminesciene in proiecte de grup
- atragerea elevilor spre biblioteca si spre studiul poeziei
- realizarea unui proiect intercultural si interdisciplinar
- descoperirea unor legaturi intre versurile cu caracter de pamflet politic si social si muzica formatiilor hip-hop

Durata proiectului a fost de 3 luni (nov. 2011 - ian. 2012) ,finalizandu-se cu lectie deschisa la Limba Romana pt. gr. II ,d-na inspectoare Porge Adela fiind placut impresionata de ceea ce au reusit sa faca acesti elevi.


Bibliotecar,
Felicia Brinda

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării