2 aprilie 2012

Intâlnire metodică semestrială martie 2012


Prima întâlnire metodică semestrială in centre a anului 2012  s-a desfăşurat după cum urmează : Alesd – 26 martie,  Salonta - 27  martie , Beius-28 martie , Marghita-29 martie, Oradea -30  martie.  Au participat  38 de bibliotecari din 29 biblioteci publice.
La intalniri a fost prezenta si doamna dir. adj. Tavaszi Hajnal.
Întâlnirile au parcurs  următoarele teme profesionale: 


-         Servicii de biblioteca - asemanari si deosebiri intre bibliotecile din Romania si cele din Polonia -  Cu un program in curs de implementare asemanator cu programul Biblionet , cu acelasi tip de finantare, bibliotecile poloneze au un traseu de dezvoltare apropiat de al nostru. Am incercat sa observam  diferentele de conditii, rezultatele lor si sa incercam sa vedem ce se poate prelua din exemplele lor de bune practici.



     Structura care o vom dezvolta si pe care vom urmari sa o implementam cat mai curand este aceea de intocmire, de catre fiecare dintre bibliotecarii publici locali, a unui  plan strategic de dezvoltare, care sa poata   arata liniile directoare ale activitatii acelei biblioteci in cursul anilor. Planurile de lucru care se fac la inceput de an sunt bune dar nu sunt suficente, nu descriu in toate aspectele  nevoile profesionale , logistice, si tendintelele de evolutie ale acelei biblioteci.
-         Am prezentat colegilor portalul de istorie locala, si am discutat despre progresele facute si dificultatile pe care le-au intampinat bibliotecarii inscrisi in proiect in culegerea si descrierea documentelor .In relatie cu aceata tema, cu eforturile generale de documentare am incercat sa facem introducerea in conceptul de Acces Deschis, ce inseamna , unde se regasesc bibliotecile mici in aceasta structura de   documentare. A fost invitat sa prezinte si sa explice aceasta tema Nicolaie Constantinescu , Information Architect  al comunitatii Kosson. Discutia a avut loc prin intermediul sistemelor de comunicare audiovideo online.
-         Alegerile ANBPR locale si nationale au facut obiectul unei scurte discutii. Alegerile locale vor fi programate in luna iunie..La ultima intalnire la Oradea oaspete al intalnirii a fost doamna Doina Popa presedinta asociatiei profesionale ANBPR.
-         In  statistica de biblioteca- greşelile sunt mult mai putine decat anii trecuti si dovedesc o mai mare atentie acordata acestui segment de activitate
Am lansat bibliotecarilor invitatia de a participa la competitia pentru castigare si la evenimentul de acordare a Trofeului Biblioteca- in data de  19 aprilie 2009. Anul acesta evenimentul va avea loc in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Bihor.

Album foto

                                                                                   
                                                                                  Bibliotecar metodist,
                                                                                                Delia Pantea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării