28 noiembrie 2014

Teatru poetic: “Ora de-a poezia”


In Ziua portilor deschise, de la ora 20 , în sala amfiteatrul Bibliotecii Judetene,   am privit într-o nouă perspectiva versurile a 26 de poeti bihoreni ai tuturor timpurilor.

Am avut parte de o ora de Teatru poetic: “Ora de-a poezia”  Episodul 1. In therapy ,  initiat de LiterActorii - Ionuț Onicaș, Valentina Popovici, Cristina Ambrus,   Luana Tarnaveanu, Denis Bortis, Sandra Borta, Anca Cojocaru, Dora Hanga, si la vioara Giordano Filomena,  coordonati de Semida Ilieș și Mihók Tamás (masteranzi ai Facultăţii de Litere)  .
Dacă la început nu prea întelegeam ce înseamna  un  dialog metatextual ,  foarte repede ne-am prins.
Într-un spital psihiatric, pacientii- (menestrelul ospiciului, halucinatul, dezdragostitul  ...) isi descriu starile , angoasele, si fobiile, folosind versuri , strofe si poezii ale poetilor bihoreni , aranjate  intr-un flux  logic si halucinant, ca de persoane nebune. Terapeutii, psiholoaga plus și psiholoaga minus  le dau replica cu alte versuri, bine alese si echilibrate.
In timpul interpretarii pe perete aprarea numele pacientului si in succesiune cronologica numele poetilor din care se recita in momentul respectiv.

Tinerii au invitat la eveniment toti poetii  a caror versuri au fost implicate in dialog. In sala arhiplina am vazut  pe Alexandrina Chelu si pe Micki Vieru.

Imaginile reflecta prea putin  din ceea ce s-a intamplat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării