10 martie 2015

Intalnirile de miercuri - cenaclu literar

In  data de 4 martie la Filiala Dacia a Bibliotecii Judetene  "Gheorghe Sincai " a avut loc prima intalnire  in cadrul cenaclului literar propus de poetul Lucian Munteanu.

In spatiul intim al filialei de cartier s-au intalnit cei care stiau si doreau sa citeasca din creatiile proprii: Nona Tudor Herdean, Ioana Precup, Leontina Costrut si Ileana Bodi.
Moderator a fost dl Lucian Munteanu care viseaza dezvoltarea acestui cenaclu.  In Oradea Cenaclul de la Biblioteca condus de Dan Horia Popescu si Cenaclul Barbu Stefanescu Delavrancea, care isi desfasura activitatea la Baroul Bihor si-au incetat activitatea sau si-au amanat-o pe o perioada nederminata. Tot dl Munteanu remarca cu regret disparitía paginilor culturale din ziarele oradene.

Lansam celor interesati invitatia de a participa la cenaclul nostru de cartier, deoarece "cel mai select cartier este  poezia care insoteste iubirea" in fiecare prima miercuri  din luna de la ora 11.
Ora poate fi modificata in functie de solicitari.


Nona Tudor Herdean scrie de la 13 ani, poeziile citite intrau in aria poeziei de atitudine, a poeziei sociale, poeziile Ilenei Bodi intrau in aria poeziei religioase.
Pe langa versuri s-au depanat amintiri dragi. Ioana Precup ne-a povestit depre cartea ei visata, Drumul spre leaganul vesniciei, a carei imagine i-a aparut in vis când nici nu spera sa mai publice vre-o carte .

Va asteptam cu drag la urmatoarea intalnire in data de 1 aprilie , prima miercuri din luna aprilie.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării