22 martie 2013

“Rolul estetic si activ al florilor in viata zilnica a femeilor ”


A treia întâlnire     "Clubul AS al DOAMNELOR" a avut in data de 20 Martie 2013,16,00 la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai".

Tema întâlnirii a fost “Rolul estetic si activ al florilor in viata zilnica a femeilor ” iar materialul documnetar si practic a fost susținut de   doamna biolog,  cercetator Ana Marossy


 A fost prezent un  specilatis  in arta aranjamentelor florale dl Keri Casian Giorgi, care are firma K&Kflower design si floraria Ardevis din Oradea

Doamna  Marosi  a inceput prezentarea atrăgând atenția la adevăratul sens al cuvântului etnobotanic, care in ultimii ani a inceput să fie asociat in exprimarile media cu drogurile .
(ETNOBOTÁNIC, -Ă I. adj. referitor la etnobotanică. II. s. f. ramură a etnobiologiei care studiază relațiile reciproce dintre om și mediul vegetal. (< fr. ethnobotanique))

A urmat o incursiune în istoria grădinăritului și în istoria aranjamentelor florale.
In secolul XXI cultivarea plantelor decorative si industria accesoriilor pentru aranjamente florare concureaza cu industria de armament.

Nevoia sufletului uman de armonie, de natura si de peisaj a facut ca multe din flora spontană să fie cultivata și modificată  pentru a obtine plante din ce in ce mai spectaculoase.

S-a trecut apoi la practică, toate doamnele prezente fiind foarte interesate si incantate de aranjamentele facute in fata lor de doamna Marosi.
Ca un aranjament  sa fie armonios si artistic realizat nu ajunge doar instructia , trebuie sa existe simt artistic si talent .

Am aflat si cateva trucuri in taierea si aranjarea florilor, despre  suporturile care trebuie asezate in vase, si despre echilibrul aranjamentelor.




Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării