19 iunie 2013

CLUBUL DE VACANŢĂ Citind ne jucăm, învăţăm, ne distrăm- filiala Dacia


PERIOADA DE DESFĂŞURARE vacanţa de vara 2013
LOCUL DESFĂŞURĂRII  Filiala Dacia
în zilele de marţi şi joi ale fiecărei săptămâni între orele 11 si 13, copiii vor fi antrenaţi în următoarele activităţi:

• Dimineţi de basm. Aşteptăm copiii care vor să asculte poveşti spuse de bibliotecari în fiecare marţi şi joi de la orele 11:00. Se vor citi cele mai frumoase poezii, basme şi poveşti, existente în fondul filialei.
• Atelierul de creaţie „Lumea Minunată a copilăriei „  invită preşcolarii şi elevii să realizeze afişe, coifuri, măşti, felicitări, colaje, păpuşi etc.( îmbinăm arta origami şi cursul de cusături populare, folosindu-ne de cărţile din bibliotecă şi informaţii de pe internet). Toate lucrările copiilor vor constitui expoziţii şi vor fi postate şi pe site-ul bibliotecii.
• întâlniri tematice pentru copii, în funcţie de problemele pe care le au şi subiectele lor de interes, specifice vârstei.
• Concurs de recitări (dintre cele mai frumoase poezii pentru copii care sunt şi lecturi şcolare)
• Expoziţii de desene şi afişe confecţionate de copii
• Timpul jocului Puzzle, integrame, Cine ştie câştigă etc. (Jocuri care stimulează inteligenţa)
• Vizionarea filmelor de animaţie, documentare pentru copii despre vieţile pictorilor, ale compozitorilor, ale personalităţilor ştiinţifice. Itinerarii culturale - călătorii virtuale şi destinaţii necunoscute în lumea istoriei, geografiei, ştiinţei şi artelor.
• Initiarea /Pregătirea cititorilor (copii /adolescenţi) ca utilizatori ai sistemului informaţional computerizat, acces la internet, navigarea pe site-ul bibliotecii judeţene, in catalogul (Tinlib) etc.
• Cursuri de utilizare a calculatorului pentru copii
• Cursuri IT pentru persoanele de vârsta a treia



Ocuparea timpului liber pentru grupuri de 10-15 copii (cititori ai filialei) în perioada vacanţei mari, sub atenta îndrumare a bibliotecarilor.
Atragerea unui număr cât mai mare de cititori tineri.
Bibliotecile pentru copii - un spaţiu ideal pentru desfăşurarea activităţilor educative, loc de recreere şi petrecere a timpului liber.
Recomandearea unor lecturi potrivite vârstei şi interesului copiilor.
Familiarizarea cititorilor cu fondul de carte ( pentru a facilita accesul acestora la raft) 
Prezentări periodice ale « Vitrinei cu noutăţi »



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării