13 iunie 2013

Semnalari


Majoritatea  dumneavoastră ştiţi că, încă de prin 1996, v-am supus atenţiei un scriitor de excepţie din Basarabia - Spiridon Vangheli -, cel care, pe drept cuvânt, poate fi numit şi cel mai mare scriitor român în viaţă pentru copii.
Majoritatea l-aţi descoperit apoi pe Guguţă şi pe Ciuboţel, după cum v-aţi şi cutremurat de chinurile copiilor în cătuşele Siberiei, dacă e să mă refer la principalele achiziţii făcute prin intermediul Fundaţiei Culturale "G. T. Kirileanu".
Până în această vară, cărţile lui Spiridon Vangheli s-au întâlnit cu cititorii copii doar graţie nouă, bibliotecilor publice.
Iată însă că sâmbăta aceasta (15 iunie, ora 11) va avea loc la Iaşi o lansare-eveniment. Pentru prima oară, Guguţă, în hainele de gală ale unei edituri din România, traversează Prutul pentru a fi prezent deopotrivă, în librării şi în biblioteci !!!
Editura DOXOLOGIA (Director - Cătălin Jeckel) şi-a asumat această răspundere (şi, deopotrivă, onoare), iar evenimentul este unul cu adevărat important în lumea literelor şi cărţilor româneşti: după ce a colindat prin vreo 60 de ţări, în veşmântul a circa 40 de limbi, iată, Guguţă ajunge în vatra Carpaţilor, la care părintele său a tot visat încă dinainte de 1989...

Poate in curand vor avea loc lansari ale acestui volum in toata tara.
Asteptam propuneri.

 Contact
Biblioteca Judeţeană şi Fundaţia Culturală "G. T. Kirileanu"  Neamt
e-mail: bib_gtk_neamt@yahoo.com





















8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării