4 iunie 2013

EXPOZIŢIE DE CĂRŢI CU DEDICAŢII ŞI AUTOGRAFE



Carti cu autograf












În data de 29 mai, la Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta s-a desfăşurat o activitate de popularizare a fondului de carte printro expoziţie şi o prezentare power-point din catalogul colecţiei de cărţi cu autografe şi dedicaţii din partea unor autori români şi maghiari din Salonta, din ţară şi din străinătate.
Adăugaţi o legendă
Am avut onoarea de a avea oaspeţi chiar pe semnatarii unor cărţi, seniorii Dánielisz Endre, profesor, istoric local, şi pe domnul Karczagi Sándor, preot reformat. A răspuns invitaţiei lansate şi doamna prof. Buz Ramona cu  elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Arany János”. Programul a debutat cu o scurtă biografie a patronului spiritual al bibliotecii, Teodor Neş (26 martie 1891, Mădăras – 29 mai 1975, Bucureşti) prezentată de eleva Sala Andrea. A urmat proiectarea materialului pregătit. Cei de faţă au avut bucuria de a descoperi multe nume cunoscute. Din păcate mulţi dintre aceşti autori au trecut în nefiinţă, dar au lăsat în urmă o operă semnificativă. Elevii Popa Mălina, Katona Brigitta, Drinc Lucian au recitat câte o poezie de Alexandru Andriţoiu, Fábián Imre şi Viorel Horj, nume prezente în volumele expuse.
Programul s-a încheiat cu o depunere de coroană la bustul lui Teodor Neş.





 Rugina Irina









Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării