8 aprilie 2015

RAPORT ACTIVITATE -BIBLIOTECA CHISLAZ - 2014


1) Biblioteca Comunala Chislaz este o biblioteca publica cu acces internet si imprumut la domiciliu. Biblioteca functioneaza din anul 1977 , in actualul sediu si este situata la etajul unei cladiri care are la parter gradinita din localitate. A fost desfiintata in anul 2000 prin Hotararea Consiliului local pana la data de 1 septembrie 2007 , cand a fost angajat prin concurs dl. Tiriteu Madalin.

2) In anul 2014 Biblioteca din Chislaz a participat la proiecte in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr.1 Chislaz , Scoala Primara Poclusa de Barcau , Scoala cu cls. I-IV Chiraleu , Scoala Sanlazar nr.2 si Gradinita Chiraleu, GPN Chislaz.

Ca si program , biblioteca a participat la programul national „ Books For Youth ” sponsorizat de Fundatia „ Mereu aproape” printr-un proiect numit „ Cartile-leac pentru suflet” fiindu-i imbogatit volumul de carte printr-un numar de 1000 ub , autori celebrii romani de la aceeasi fundatie.

Proiectul pentru program se desfasoara in anul 2015 avand o durata de 4 luni in care vor fi implicati elevi care nu au mai fost familiarizati cu activitatile derulate intr-o biblioteca , un profesor coordonator si conducerea bibliotecii.



3) Ca si activitati derulate la biblioteca in anul 2014 , mentionez urmatoarele :

a) Unirea Principatelor Romane – In data de 24 ianuarie 2014 alaturi de gradinarii de la GPN Chislaz , s-a sarbatorit Unirea Principatelor Romane , Mica Unire , prin confectionarea de stegulete cu insemnele Romaniei , gradinarii recitand pe urma poezii.

b) Expozitie de martisoare la Biblioteca din Chislaz , editia a II a – Pe toata durata lunii martie 2014 , la cititorii , utilizatorii si cei din localitate , pot admira expozitia de martisoare , confectionate de catre elevii Scolii Gimnaziale Chislaz , Scoala cu cls I-IV Chiraleu , Gradinita Chiraleu , Scoala Primara Poclusa de Barcau si Scoala Sanlazar nr.2.

c) Expozitie de Sfintele Sarbatori de Paste – Cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste , a avut loc o expozitie de , tablouri pictate , Iepurasul de Paste , cosuri cu oua vopsite de Paste si un colaj. Obiectele expozitiei , au fost confectionate de catre elevii claselor V-VIII ai Scolii Chislaz , de catre gardinarii de la Gradinita Chiraleu , cls I-IV Chiraleu si elevii scolii Poclusa de Barcau.

d) Editarea si lansarea Revistei Bibliotecii Chislaz , mai , iunie

In data de 5 mai s-a lansat la Biblioteca Comunala Chislaz , nr. 2 al revistei din anul 2014.

e) Premierea celui mai fidel cititor . Odata cu incheierea anului scolar , Biblioteca Comunala Chislaz si-a premiat cititorii. Cititoarea a fost o eleva , in clasa a V a a scolii din localitate. Ca premiu au fost oferite , o diploma de excelenta si o carte.

f) In vizita la Biblioteca Chislaz . Elevii Scolii Primare Chiraleu , au vizitat pentru prima oara biblioteca din localitate. Elevilor li s-a prezentat biblioteca si activitatile care se desfasoara intr-un mod obisnuit intr-o biblioteca.

g) Hai sa coloram la biblioteca . Gradinarii de la Gradinita cu Program Normal Chislaz , au oferit o surpriza placuta bibliotecii prin desenele „ Hello Kitty ” colorate de ei . Desenele au fost puse la expozitie iar gradinarii au fost rasplatiti cu o diploma de excelenta pentru desene si o diploma de fidelitate pentru cei mai tineri utilizatori ai bibliotecii.

h) Mini-expozitie de carte pentru cei mici. La sfarsitul lunii octombrie , Biblioteca Comunala Chislaz , o organizat o expozitie de carte pentru gradinarii si elevii cei mici de la gradinita si scoala din localitate.

i) Doneaza o carte – In luna noiembrie ai anului 2014 Biblioteca Comunala Chislaz . a lansat campania „ Doneaza o carte ” ce s-a desfasurat in perioada 20 noiembrie – 5 decembrie.

j) Iata vin colindatorii. Odata cu sarbatorile de iarna , gradinarii de la GPN Chislaz , au venit sa colinde la biblioteca din aceeasi localitate. Pentru colinde , gradinarii au fost rasplatiti cu bombonele de catre conducerea bibliotecii.

Toate activitatile sunt postate pe contul de facebook al bibliotecii si pe blogul Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai”

4) DOCUMENTE ACHIZITIONATE :

Anul 2014 a fost un an foarte bun din p.d.v. ai achizitionarii de documente. Prin programul „ Books for Youth” sponsorizat de Fundatia „ Mereu aproape” si proiectul „ Cartile-leac pentru suflet” biblioteca din Chislaz si-a imbogatit volumul de carte prin 1000 u.b. , autori romani celebrii in valoare de 7,630 RON plus 22 de volume primite ca donatie de la Biblioteca Judeteana „ Gheorghe Sincai„ . Programul se desfasoara pe durata a 4 luni in anul 2015 , in program fiind implicati elevi care nu au fost familiarizati cu activitatile desfasurate intr-o biblioteca , un profesor coordonator si conducerea bibliotecii.

5) TOTAL

Ca si vizite pe anul 2014 au fost un total de 890 vizite , 17 noi utilizatori inscrisi , 358 tranzactii de carte si alte documente dintre care 165 tranzactii de carte si 193 tranzactii alte documente cumar fi : C.V.-uri , foi de colorat , referate etc , copiere , listare de pe stick , folosire scanner etc.

Șezătoare în martie

 O nouă șezătoare .... Din proiectele de la muzeu  Si alte proiecte 

Wikipedia

Rezultatele căutării