11 ianuarie 2011

Cititorii nostri

Pe parcursul anilor  Filiala Felix a Bibliotecii Judetene "Gheorghe Sincai " a avut mii de cititori veniti din tara la tratament balnear . Revenind an de an  pe unii dintre ei  am ajuns sa-i cunoastem foarte bine si acum va invitam ca prin intermediul rubricii Cititorii nostri sa-i cunoasteti si voi.


STEF HORIA
 A venit la Baile Felix inca de prin 1965, atunci ca sportiv in cantonament. A terminat IEFS la Bucuresti in 1970. Din 1975 a venit in fiecare an in Baile Felix ca antrenor.
A fost profesor, acum este pensionar dar, continua sa fie antrenor la lotul national. Este venit cu sportivi de performanta din lotul Romaniei de atletism.
In 1962 a fost Campion National la Juniori si Seniori, la 400 m respectiv 800 m.

In 1966 a fost Campion European la Leningrad, in 1965 – Campion Balcanic la Atena .
A ales Baile Felix pentru iernile blande de aici, prielnice pentru atletism, pentru alergari de lunga durata, iar la toate acestea se adauga apa termala si nu in ultimul rand conditii bune de cazare si masa .

Sederile aici au fost pe o perioada de o luna pana la sase luni.
Sportivi ca: Stef Claudia, Ghinea Alexandru, Groza Ana Maria fac parte din Lotul Olimpic si au rezultate mondiale deosebite. La acestia se adauga si Pomacu Cristina, Buia Aura, Burca Cristina si inca multi altii cu multe rezultate nationale, balcanice si europene.

Acum se afla aici pentru a pregati sportivii  pentru participarea la Campionatul European de Atletism de Tineret si Jocurile Mondiale Universitare din Bratislava si China din 2011.


Bibliotecari Tarb Csilla, Vaida Iuliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării