3 ianuarie 2011

Un sfarsit si un inceput

2010 a fost un an foarte bogat in evenimente pentru bibliotecarii bihoreni.

Cateva cifre edificatoare care nu cuprind bibliotecarii din judeteana
Avem un total de 30 biblioteci publice incluse in programul Biblionet, si 2 filiale ale bibliotecii judetene.In cadrul proiectului au fost instruiti in 2010, de catre trainerii judetenei- 19 bibliotecari in cursul ITLIB iar 23 in cursul de servicii de biblioteca, alti 4 bibliotecari din Bihor au participat la cursuri de servicii si la ateliere de lucru in tara. Au fost solicitati cu chestionare sau in focus grup prentru pregatirea manualului de noi servicii bibliotecari din 14 comune.

Ca si activitate de implicare in proiecte sociale- 8 comune sunt inscrise in proiectul
Fundatiei Civitas „Îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în mediul rural şi promovarea antreprenoriatului în activităţi non-agricole"-
S-a lucrat in retea , pe aceiasi tema in aceiasi perioada cu ocazia Hai pe net, Saptamana Nationala a Bibliotecilor, in campania Letsdoit Romania 25 septembrie, si in zilele de activism impotriva violentei in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. In total au fost implicate 35 de biblioteci in mod activ unele in mai multe proiecte alte doar in cate unul, fiecare a ales daca vrea sa participe sau nu.

Am avut 11 biblioteci beneficiare ale proiectului local Cartile ferestre in ziduri- (aprilie- septembrie 2010).
2 bibliotecari au participat la Gala premiilor pentru educatie.

Un pas inainte in promovarea activitatilor desfasurate in biblioteci il arata numarul de articole scrise de bibliotecari:
46 articole relativ la biblioteci comunale- (18 comune)
20 de articole referitoare la activitatile bibliotecilor municipale si orasenesti.(-7 biblioteci )
3 biblioteci si-au facut bloguri, 2 au pagini de site.
Si o sa completez cu tot ce am uitat...

Pentru 2011 imi doresc sa mai reusim sa introducem o serie de 10 biblioteci in proiectul Biblionet; sa continuam sa lucram in retea in activitati comune; sa fim mai deschisi in a ne impartasi experientele ;sa vedem pe blog articole semnate de alti colegi.
Un alt lucru pe care il doresc este sa ne simtim mandri de ceea ce am realizat pana acum si sa ajungem in topul institutiilor favorite ale populatiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării