23 aprilie 2014

22 APRILIE ZIUA INTERNATIONALA A PAMANTULUI



                     În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.  Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
                    Copiii grupei mari de la GPP nr. 45 Oradea se simt la bibliotecă foarte bine, acest lucru datorându-se vizitelor și activităților desfășurate în această locație la filiala Dacia. Aici au privilegiul de a descoperi eroii preferați din povești, de a găsi răspunsuri la multe întrebări despre Terra, animale de pe tot globul care trăiesc în apă și pe uscat, plante ,cosmos, din era preistorică. De asemenea au posibilitatea să  caute informații  noi care le sunt necesare la activitățile pe care le desfășoară la grădiniță și la bibliotecă prin   aplicația biblionet.  Copii mai află și despre comorile din atlase, despre inventii, viață, copii astfel vor fi responsabilizați să iubească și să prețuiască cuvântul scris dar și să prețuiască pământul.
              În filiala Dacia am derulat mai multe activități cuprinse în calendarul proiectului național Curcubeul schimbării precum și  Ziua zonelor umede, Ziua Mondiala a apei, Ziua Pământului
                Tot în filiala Dacia  l-am omagiat pe Eminescu, am sărbătorit Ziua poeziei, Școala altfel-Surprizele iepurașului împreuna cu prietenii noștri școlari și cu doamnele bibliotecare, activități din calendarul proiectului local Lumina din priviri.



         

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării