2 aprilie 2014

Oradea-centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie „Copii şi copilăria”

INVITAŢIE  DIN  SUFLET,
                                   PENTRU  SUFLET

                                                       Şcoala este locul în care nu putem şi nici
                                                         nu trebuie  să învăţăm  totul. Dar  unde  va  trebui   
                                               să  învăţăm,  să  apreciem, să  acceptăm  şi  să  asumăm,    
                                         dacă este cazul,  provocările cu care  ne confruntăm zi de zi.
                                                             
                                                               (Valentin Băluţoiu, Istoria secolului al XX-lea şi educaţia
                                                                                                   pentru cetăţenie democratică)


                        În aceste vremuri în care educaţia reprezintă, mai mult ca oricând, un domeniu neglijat, tinerii, aflaţi într-o permanentă derută, găsindu-şi tot mai greu reperele morale, se impune implicarea tot mai mult a acestora în activităţi cu caracter cultural şi ştiinţific.
            Conştienţi de faptul că educaţia realizată în special în cadrul şcolii, prin activităţile de la clasă, nu oferă posibilitatea valorificării potenţialului de care dispun tinerii, profesorii Livia Ghiurcuţa şi Fetea Violeta, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, cu sprijinul direcţiunii liceului, reprezentată de director Ioan-Vasile Micu,  în colaborare cu Universitatea din Oradea, reprezentată de prof. univ. dr. Ioan Horga, ANCMRR G-L Traian Moşoiu, Filiala Bihor, reprezentată de preşedintele G-l brg. (r) conf.univ.dr. Vasile Creţ, Muzeul „Ţării Crişurilor”, reprezentat de prof.dr. prof. dr. Aurel Chiriac, Uniunea Femeilor Române, filiala Oradea, reprezentată de ing. Mioriţa Săteanu, Livia Ivan, profesor la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, reprezentat de directorul Mircea Pop, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, reprezentată de profesor Ligia-Antonia Mirişan, şi elevii celor două licee, organizează ediţia 2014 a Simpozionului Naţional Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi Civilizaţie.
                    Tema din acest an a simpozionului, care va avea loc în zilele de 7-8 aprilie 2014, începând cu ora 11,00, la Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” din Oradea, str. Avram Iancu nr, 10, este  „Copiii şi copilăria”.
                  În aceste zile pe care le vrem speciale, ne vom considera deosebit de onoraţi dacă veţi fi alături de noi, fie direct, cei care vor dori să se afle pentru câteva ore în acest cuib de cultură situat la graniţa de Vest a ţării, fie doar cu sufletul, cei care vor trimite numai lucrările.
                                                                                                             

Mulţumim











Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării