14 aprilie 2014

„Școala altfel“ la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta

Săptămâna dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!" a avut loc în acest an în perioada 7-11 aprilie. 

Acest articol ar fi putut avea titlul „Grădinița altfel“, deoarece protagoniștii acestei săptămâni au fost micuții de la grădinițele din Salonta.
Când ești mic, lumea e plină de lucruri interesante, de minunății, care abia așteaptă să le descoperi. Pentru copilași o vizită la bibliotecă a însemnat descoperirea mai multor minunății. Prima a fost urcarea treptelor, care pentru unii dintre ei a fost o provocare, dar au învins teama și s-au descurcat bine cu un pic de ajutor din partea însoțitorilor (educatoare, părinți, bibliotecari). În sală au fost așteptați cu enciclopedii pentru copii și cărți cu povești frumos ilustrate, care au fost răsfoite cu interes. Un instrument de educație este și filmul pentru copii, așa că le-am proiectat filme de desene animate. Cu ajutorul unor planșe ilustrate le-am prezentat povestea unei zile cu buline (Egy pöttyös nap). Chiar dacă la un moment dat sala a devenit neîncăpătoare pentru atâtea grupuri, copii au fost foarte atenți, au răspuns la întrebările bibliotecarei și la plecare au promis că vor reveni.
La aceste activități au participat copii de la G.P.P. „Toldi“:

- Structura „Micul Prinț“, Grupa Mare – educatoare doamnele Kelemen Violeta și Pup Viorica;
- Structura „Micul Prinț“, Grupa „Hazlie“ – educatoare doamna Benea Ligia;
- Structura „Micul Prinț“, Grupa „Őzike“ – educatoare doamna Struber Éva;
- Structura „Făt-Frumos“ – educatoare doamnele Megyesi Ildikó, Jurcan Laura, Kádár Ilona, Kovács Zsuzsanna, Toma Mariana și Toma Mirabela.


De la G.P.N. „Curcubeu“ au participat:
- Grupa „Süni“ – educatoare doamna Kenéz Erzsébet și
- Grupa „Micimackó“ – educatoare domnișoara Micle Izabella.

Vă invit să vizionați prezentarea realizată despre această săptămână.



Rugină Irina

bibliotecar responsabil

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării