18 iulie 2015

Lecturi de weekend 44

Melanie Gideon, Soția 22 , București , Editura TREI, 2012.

Autoarea  scrie în ritmul vieții pe care il traim cu totii.
Peretii casei, intimitatea caminului si intalnirile cu prietenii  nu mai sunt suficiente. Globalizarea cuprinde si viata casnicelor , orice facem  in casa trebuie raportat pe retelele de socializare,  impartasit cu prieteni sau simple cunostinte.
Likeurile, comentariile  sau vizualizările sunt semne că nu suntem singuri, că mesajul nostru a ajuns la un anumit număr de oameni. Nu existăm dacă în căutări google ale numelui propriu nu apărem măcar în cîteva zeci sau sute de referințe.

Când ne plictisim de viața noastră urmărim cu interes comentariile și statutsurile celorlalți , facând presupuneri și comparații , trăgând concluzii.
Tot atunci creăm vieți paralele , bucle  de viață alternativă care  sperăm că ne vor salva de propria viață.

Ăsta este ritmul cărții, ritmul schimbării statusurilor pe facebook. 
Alice alias soția 22- desemnată astfel intr-un sondaj on-line, care cerceteaza viata maritala intră în dialog cu  “Cercetator 101″ om care se ocupa personal de ea, sa ii trimita saptamanal intrebarile chestionarului, sa ii prelucreze si analizeze raspunsurile. 

Se crează o relație online care va primejdui legătura din viața reală cu soțul ei.
Răspunsurile la sondaj ne trec prin istoricul relației cu soțul. 

Final super romantic - soțul este  de fapt “Cercetator 101″ și aceasta a fost metoda prin care a încercat să dreagă relația pe cale de destrămare.
Situația se remediază complet, suntem informați în ritm de statusuri facebook, twitter sau căutări google.

O carte veselă , dinamică, numai bună de citit în vacanță.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării