10 septembrie 2014

Fundatia Culturală de pe langă Biblioteca ”Gheorghe Sincai”: Lectura – oază de răsfăț și relaxare- Biblioteca T...

Fundatia Culturală de pe langă Biblioteca ”Gheorghe Sincai”: Lectura – oază de răsfăț și relaxare- Biblioteca T...:
În vacanța de vară copiii din Tinca au avut ocazia să se delecteze cu lecturi de toate genurile. Acest mod de relaxare și ocupare a timpului liber a implicat și vizite la Biblioteca Comunală , care a pus la dispoziția cititorilor pe lângă titlurile existente și cărțile primite de la Fundația Culturală de pel ângă Biblioteca“Gheorghe Șincai” – Oradea, prinderularea proiectului“Lecturi de vară”, cărți oferite cu sprijinul doamnei Delia Pantea- bibliotecar metodist și președintă a fundației culturale.





Proiectul cultural “Lectura - oază de răsfăț și relaxare” s-a desfășurat în perioada iunie-august,urmând ca la începutul lunii septembrie, înainte de încheierea vacanței de vară , să aibă loc premierea tuturor participanților la această activitate.

Un număr de 18 copii au participat la acest proiect și s-au răsfățat cu basme, au simțit intrigile din scrierile lui Sadoveanu, s-au relaxat citindu-l pe Goga și Alecsandri, au trăit suspansul și pasiunea din romanele lui Drumeș și s-au amuzat copios citindu-l peCaragiale.

Copiii au fost îndrumați de către doamnele profesoare de limba română să aleagă pe lângă genurile literare plăcute lor și pe cele utile din cadrul lecturilor școlare obligatorii. Doamna profesoară Martin-Toma Teodora lucrează cu copiii de gimnaziu și a recomandat cu căldură lecturarea multitudinii de basme românești cu care a fost înzestrată biblioteca, alături de Caragiale și Sadoveanu, iar doamna profesoară Urs Simona a încurajat elevii de liceu să aleagă romanelelui Preda, Eliade sau Breban.

În urma lecturării cărților împrumutate copiii au făcut scurte rezumate pe care mi le-au adus și le-am citit împreună în bibliotecă, purtând discuții cu tema prezentată îna cestea.

După festivitatea de premiere care s-a făcut cu diplome realizate de mine și cărți primite de la Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca“Gheorghe Șincai” – Oradea, volumele rămase din donație vor fi introduse în gestiune, îmbogățind astfel fondul de carte al Bibliotecii Comunale Tinca.

La festivitatea de premiere au participat 9 copii din cei 18 invitați (care s-au înscris în proiect) și doamnele profesoare de limba română Urs Simona și Martin-Toma Teodora. Copiii absenți s-au scuzat fiind încă plecați din localitate la bunici sau în concediu cu părinții, urmând să-și ridice premiul la întoarcerea din vacanță.

Proiectul a avut succes și am convingerea că, pe viitor, numărul celor interesați de lectură se va mări deoarece, așa cum am subliniat în titlu, cartea ne poate purta într-o lume feerică plină de răsfăț și relaxare.


Bibliotecar Marilena Anca

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării