12 septembrie 2014

Lecturi de vara - FESTIVITATEA DE PREMIERE LA SALONTA







„Nu e neapărat important ce citesc tinerii, important e ca mușchiul lecturii e exersat și nu e nevoie să începi cu Proust pentru a deveni cititor.“ -afirma Pierre Charras, scriitor francez contemporan.
Vacanța este și timpul când se citește cel mai mult. Cititul este una dintre marile bucurii ale vieții. Cartea rămâne cel mai bun însoțitor și înțelept sfătuitor oriunde ne-am afla: acasă, în tabără, în excursie. Lectura cărții literare, tehnice, științifice lărgește cercul de cunoștințe, îmbogățește viața spirituală.
Gustul pentru citit se formează de-a lungul anilor și devine o necesitate pe viață.
La Salonta, la proiectul Lecturi de vară sub titlul „La izvorul nesecat“ au participat 17 elevi. A fost mult mai mare numărul celor care au împrumutat cărți în timpul vacanței de vară, dar nu au dorit să participle la program. La ciclul primar au participat 4 elevi, la cel gimnazial 9, iar la cel de liceu tot 4 elevi. Departajarea s-a stabilit în funcție de numărul fișelor completate. Am hotărât ca fiecare participant să primească măcar o carte, chiar dacă nu se află printre premianți. A fost acordat și un premiu special elevei care a citit o carte în limba maghiară și i-a făcut rezumatul în limba română, având și un scris foarte citeț și îngrijit.



Deoarece în cadrul proiectului au participat și elevi de naționalitate maghiară, festivitatea s-a desfășurat în ambele limbi. Au lipsit câțiva participanți, ei vor primi diploma și cărțile când vor reveni la bibliotecă. Premianții au fost însoțiți și de câțiva părinți. Doi elevi au citit publicului rezumatul lecturilor.
Avem convingerea că cei care au participat la acest proiect s-au simțit bine în compania cărților și vor fi în continuare cititorii fideli ai acestei biblioteci.

Numele și premiile participanților:

Clase primare: I – Fechete Attila
                   II – Bődi Dániel
                   III – Burada Larisa
                   III – Szathmári Zoltán

Clase gimnaziale: I – Iluțan Beatrix
                            II – Fechete Magdaléna
                            III – Păcurar Andreea
                                      Ailoai Tamara
                                      Bagosi László
                                      Bődi Vivien
                                      Galan Andrea
                                      Szathmári Szonja
Varga Erika

Clase liceale: I – Baba Amalia
                   II – Buda Cristina
                               III – Bota Cristina
                   III – Ardelean Filip

Premiul special: Bődi Vivien




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării