2 decembrie 2014

Intalnire profesionala - 27 noiembrie

In dimineata zilei de 27 noiembrie de la ora 10 a avut loc  a doua întîlnire metodica a bibliotecarilor din bibliotecile publice din Bihor. Programarea acestei intalniri intr-o zi cu multiple evenimente in biblioteca judeteana, permite bibliotecarilor din bibliotecile publice mici sa participe în afara evenimentului profesional la mai multe alte evenimente si sa interactioneze cu colegii din judeteana intr-un cadru neformal.


27 Noiembrie este a doua zi din Campania de 12 zile  împotriva violentei împotriva femeii.
Uniunea Femeilor Bihor  este managerul campaniei in Oradea, iar Biblioteca Judeteana si bibliotecile publice bihorene parteneri in ultimii 4 ani. Uniunea Femeilor Bihor este de 10 ani partenera in acesta campanie cu Centrul International al Femeii din Stockholm- Suedia, iar anul acesta invitata din Suedia a fost Fatima Kassius.

 Miorita Sateanu a prezentat pe scurt  campania antiviolenta din anul 2014, insistand pe activitati care pot fi facute si in biblioecile publice mai mici. Publicul caruia ne adesam, elevi, ne obliga sa largim aria acestei campanii , discutand alte forme ale violentei si discriminarii.Fatima Kassius, ne-a povestit ca la centrul unde lucreaza cu victime  ale violentei si a discriminarii, foloseste mijloace artistice si culturale.

Din partea Bibliotecii Judetene au avut interventii doamna director Ligia Mirisan , si doamna director de specialitatea Tavaszi Hajnal.







O sesiune practica a avut loc in Laboratorul de conservare al colegului nostru, dr. Vasile Deac.



Viviana Pop, a prezentat bibliotecarilor proiectul propus de ANBPR,  de formare ECDL in biblioteca . Bibliotecarii au fost rugati sa -si exprime optiunea de a    parcurge acest curs de formare avand in vedere costurile implicate.
Discutia a ramas deschisa, bibliotecarii care nu sunt deja atestati ECDL trebuind sa supuna atentiei primariei acesta oferta .


Ramanad intre noi, am revenit la raportul proiectul „Lecturi de vară” , derulat in 13 biblitoeci publice si in 4 filiale ale bibliotecii judetene. In calitate de manager de proeict am prezentat raportul si materialele editate, oferind fiecarui bibliotecar  forma electronica a materialelor adunate.
Au avut loc  discutii, schimburi de  impresii ale bibliotecarilor care au lucrat in proiect .

În acelasi context r. dr. Ioan Ghitea  a vorbit despre punctualitate si raspundere .
A urmat prezentarea ultimelor manuale de specialitate intrate in biblioteca scoase de catre programul national Biblionet; Advocacy pentru biblioteci puternice și Trainingul în biblioteca , mic ghid de supravietuire.






Raspundere si responsabilitate from Biblioteci  Bihorene

In octombrie 2014 am rugat colegii din Oradea si din teritoriu sa supuna unui  mic sondaj adolescentii intre 16 si 20 de ani pentru a vedea care sunt pasiunile lor.

Am primit raspunsuri din 4 orase, 5 comune si din 5 locatii diferite din Oradea. Rezultatul este remarcabil, pe baza acestui mic studiu putem sa facem oferte de servicii in biblioteca pentru aceasta categorie de varsta. Studiul nu s-a aplicat pe adolescentii care vin zilnic la calculatoarele bibliotecii si care ar fi schimbat total rezultatele sondajului.

Va invitam sa studiati imaginea:



La întalnire au fost prezenti  bibliotecarii din Tinca, Husasau de Cris, Nojorid, Cefa, Vascau, Pocola, Sacueni , Salonta, Mădăras, Sântandrei, Bulz, Bratca, Alesd, Nucet, Capalna, Valea lui Mihai, Tulca si Cetariu.


Biblitoecar metodist, Delia Pantea

Lecturi de weekend

Împletind Iarba Sacră. Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor.  ”Ascultă!” strigă o broscuță în lumina fa...

Wikipedia

Rezultatele căutării