În septembrie la biblioteca ”Octavian Goga” din Aleșd s-a reluat Proiectul Rețeaua Fetelor Neînfricate, implementat de Fundația Progress, care își propune să contribuie la dezvoltarea adolescentelor prin educație, activism, creșterea respectului de sine și împuternicire.
Participantele, eleve în clasa a VI-a- Liceul Teoretic ,,Constantin Șerban" Aleșd, au aflat despre comunicarea asertivă - ce este ea, cum fac diferența dintre comunicarea pasivă și cea agresivă, cum să exprime ceea ce simt și gândesc în cadrul unei conversații elegante, fără a emite judecăți de valoare. Au fost îndrumate in cadrul unui podcast realizat de D-na. Roxana Braga, consultant și instructor management organizațional și HR, în dialog cu Dr. Camelia Crișan, CEO Fundația Progress.
________________
În octombrie întâlnirea a fost despre ,, Identitate" - în dialog D-na Laura Sgârcitu, Manager al Proiectului Rețeaua Fetelor Neînfricate cu D-na Lavinia Țânculescu Popa, doctor în psihologie.
În cadrul acestei tematici, participantele au învățat să definească conceptul de identitate, de ce este importantă alegerea corectă a modelelor de urmat, care este rețeaua de încredere din jurul lor și, de asemenea, cum să gestioneze eșecul.
_______________________
A cincea întâlnire cu ,,Fetele neînfricate " din noiembrie a avut ca temă ,, Bullyingul la adolescenți", din păcate o realitate tristă și dureroasă prin diversele forme care o îmbracă: violență psihologică, fizică, cibernetică, abuz emoțional și alte tipuri de violență. Fetele au conștientizat faptul că bullyingul este mai mult decât un conflict, că cineva este rănit de cuvinte, acțiuni intenționate, repetate, se simte rău din cauza aceasta și are dificultăți în a opri ceea ce se întâmplă. Bullyingul nu este niciodată acceptabil și nimeni, niciodată nu merită să fie agresat.
Mulțumim pentru podcastul oferit de D-na Laura Sgârcitu în dialog cu D-na Diana Stănculeanu, psiholog, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală!