14 aprilie 2015

SĂPTĂMÂNA „ŞCOALA ALTFEL” LA BIBLIOTECA



În cursul săptămânii „Școala altfel“, care s-a desfășurat în perioada 6 – 10 aprilie a.c., la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta au avut loc câteva activități.



În acest an am colaborat cu doamnele educatoare de la grădinițe și cu doamnele învățătoare și profesoare de la școlile din localitate:
  • Grădinița „Făt-Frumos“: Burcău Mădălina, Kovács Zsuzsanna, Megyesi Ildikó, Popescu Gabriela, Szakács Beáta, Toma Mariana și Toma Mirabela;
  • Grădinița „Toldi“: Bagi Tünde, Berek Elza, Jámbor Éva;
  • Grădinița „Prichindel“: Nica Ecaterina;
  • Colegiul Național „Teodor Neș“:
    - înv. Bodiu Lavinia cu clasa a IV-a B;
    - înv. Iova Florica cu clasa a IV-a D;
  • Liceul Teoretic „Arany János“:
    - înv. Lukács Gabriella și Kisvárdai Gabriella, cu clasele a III-a B și a III-a D;
    - prof. Paizs Márta cu clasa a VI-A;
    - prof. Balázs Izolda și Fábián Zsuzsanna cu clasa a IX-a C și a X-a D.
    Copii au avut prilejul să viziteze secțiile de împrumut și depozitele de carte ale bibliotecii, făcând cunoștință cu o mică parte a fondului de carte. Cei mici au recunoscut basmele după coperta cărții, au cântat și au recitat versuri închinate sărbătorilor pascale. Au vizionat desene animate cu personaje cunoscute, sau povești populare maghiare. Au ascultat cu atenție „Povestea unei zile cu buline“.
    Elevii din clasele primare au citit povești de Hans Christian Andersen și au făcut cunoștință cu viața și activitatea marelui povestitor danez, printr-o prezentare ppt, pe care am pregătit-o cu ocazia aniversării celor 210 ani de la nașterea sa.
    Elevii din clasa a VI-a au vizionat cu interes filmul Charlie și fabrica de ciocolată, oferit de diriginta lor.
    Cu elevii claselor a IX-a și a X-a am marcat și Ziua Liricii Maghiare, care se sărbătorește la data de 11 aprilie, data nașterii poetului József Attila (1905). Elevii au recitat poezii de Arany János și József Attila. Tot la 11 aprilie se aniversează și ziua de naștere a scriitorului Márai Sándor (1900). Elevilor le-am vorbit și despre Programul Márai, prin care biblioteca s-a îmbogățit cu multe opere importante.
    În urma acestor vizite câțiva elevi s-au și înscris la bibliotecă, iar un preșcolar s-a întors a doua zi cu bunica pentru a împrumuta o carte care i-a stârnit foarte mult interesul.
                                                   Rugină Irina
                                         bibliotecar responsabil

Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării