23 noiembrie 2018

Intalniri profesionale

Ziua de 23 noiembrie 2018 a readus impreuna bibliotecarii din cateva biblioteci publice din Bihor- Alesd, Salonta Marhita, Nucet, Valea lui Mihai, si din comunele Diosi, Madaras, Pocola 
, Nojori, Santandrei, Madaras Chislaz si Bratca.


Fiecare a prezentat pe scurt activitatea bibliotecii in ultimii doi ani. S-a discutat despre problemele cu care se confrunta fiecare, s-au mentionat proiectele care ar putea interesa rupul de bibliotecari bihoreni.

Biblioteca din Chislaz din Beius si din Salonta s-au confruntat de curand cu mutari si renovari, si  fiecare a impartasit din experienta castigata  si greutatile intampinate.
Bibliotecile care participa la proeictul Code Kids au povestit despre dificultatile dar si despre reusitele pe care le-au avut in  acest proeict- Madaras, Valea lui Mihai si Nucet.
Prezentarile facute le-am postat separat pentru ca fiecare locatie sa se bucure de atentie si vizibilitate. 

Cei care nu au avut prezentari  au apelat la blogurile sau paginile de facebook pe care le conduc.

Spre sfarsitul intalnirii am acordat premiile si  diplomele care s-au adunat in urma participarii la diferitele proiecte propuse de Biblioteca Judeteana in anul centenar.
Desi nu sunt conditii foarte prietenoase pentru bibliotecile bihorene colegii nostrii lupta pentru a mentine  pe catarg steagul lecturii , al culturii si al iubirii de carte.

_____
Premianti ai concursului national 100+100 Cum vedeti Romania peste 100 de ani, cei doi participanti  de la Nucet vor primi premiile primite de de la Biblitoeca Judeteana "Scipione Badescu" din Zalau de la bibliotecara Bitea Talida.


Georgeta Ardelean  discuta o problema importanta a bibliotecilor. Cum putem atrage cititorii adulti in biblioteca.






Spre seara bibliote carii din Filiale s-au intalnit pentru a discuta ultimele noutati profesionale aparute.
Noile regelmentari CSM si  despre protectia datelor, curs la care a  participat cate un reprezentat al fiecarei filiale.



Ora să ȘTIM - nou proiect propus bibliotecilor publcie din Bihor.
Parte a inițiativei europene Volunteer Readers Romania/ Cititori voluntari Romania intre noiembrie 2018- iulie 2019
Organizații care implementează proiectul: Fundația PROGRESS
Parteneri:
- 12 Bibliotecile Județene selectate din bibliotecile județene partenere Fundația Progress
- 120 bibliotecari locali (10 din fiecare județ) din localități urban mic și comune
Finanțator: Deutsche Telekom Stiftung, co-nfinanțare în natură bibliotecile publice din România.
Grup țintă: 120 de bibliotecari locali, 12 biblioteci județene, 12 traineri județeni, 3960 copii participanți în sesiuni de citire STEM (75% dintre ei vor participa la toate sesiunile)
Durata proiectului: 6 luni cu posibilitatea de a transforma proiectul in serviciu de bibliotecă

Obiectivele proiectului/ județ:
Crearea unui serviciu nou de bibliotecă prin care în 132 de biblioteci publice (12 județene și 120 mici urbane și rurale) publicul foarte tânăr (3 - 10 ani) să își dezvolte interesul pentru STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) și, în același timp, să își dezvolte limbajul și abilitățile de citire prin activitatea de citire cu voce tare.
Scopul proiectului este de a susține o rețea de biblioteci (din mediul urban și rural) care să poată organiza și livra activități de educație pe STEM prin activități de lectură pentru copii prin care aceștia se vor familiariza cu concepte de știință, tehnologie și inginerie și vor putea gestiona mai bine informații din aceste domenii. 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării