28 august 2024

Citește , te rog, citește!

 Răsfoind cărțile nou intrate în biblioteca din Sântandrei! 

„Nu e nevoie să arzi cărțile pentru a distruge o cultură, este suficient să-i faci pe oameni să nu le mai citească“, spunea Ray Bradbury. Avem nevoie de cărți mai mult ca oricând, iar cărțile au nevoie de noi. Datorăm lecturilor noastre nu numai o mare parte din ceea ce suntem, ci în primul rând recunoașterea a ceea ce suntem capabili să fim. Pentru că nu ne transpunem viața în cărți, ci o descoperim în ele, iar o carte devine cu adevărat bună doar dacă are parte de cititori buni.

 

„Cu cât facem cunoștință cu mai multe cărți bune, cu atât se micșorează cercul celor de care ne simțim atrași.“ Ludwig Feuerbach

 

„Scriitor, carte și cititor – un triunghi în care cartea reprezintă mesagerul. Și toți trei fac parte dintr-un act de creație.“ Margaret Atwood

 


Autor

Felicitas von Lovenberg s-a născut în Germania, în 1974, a crescut în Münsterland și a studiat istorie modernă la Bristol și Oxford. În 1998 a fost cooptată în redacția de foiletoane a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung; mai târziu a condus departamentul de literatură. Din 2016 este redactor la Editura Piper. Locuieşte împreună cu familia ei la München.
______________________________________

Acest volum este tipărit pe hârtie Cocoon Offset, o gamă inovatoare de hârtii offset extra-albe, certificate FSC® şi 100% reciclate, asigurând o reproducere a culorilor consistentă şi de înaltă clasă, menţinând o viteză de imprimare excelentă. Prin alegerea Cocoon offset, niciodată nu va trebui să faci un compromis între gradul de alb şi acreditările de mediu.



Utilizând Cocoon Offset în locul unor hârtii nereciclate, impactul asupra mediului a fost redus cu:

1 046 kg de deşeuri • 155kg de dioxid de carbon • 1 547 km parcurşi în medie de o maşină • 30 515 litri de apă • 1 693 Kwh de energie • 1 700kg de masă lemnoasă

Ziua mondială a bunicilor










 

Ziua limbii române

 


24 august 2024

Cea mai nouă bibliotecă publică din Bihor

 

În luna septembrie, la Sântandrei se va deschide cea mai nouă bibliotecă publică din județ.


„Consiliul Județean asigură finanțarea pentru construcția sau reabilitarea a 3 biblioteci din zona metropolitană: Sântandrei, Sânmartin și Oșorhei, într-un proiect mai mare de digitalizare a bibliotecilor din județ”, a transmis președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Clădirea este gata, așa cum se vede în imagini, iar până la sfârșitul lunii septembrie se va monta și mobilierul.

După începerea noului an școlar, elevii și cetățenii din Sântandrei vor avea acces la o bibliotecă digitalizată și cu un fond de carte format din cele mai noi apariții editoriale”, a transmis sursa de mai sus.

Renovarea și dotarea bibliotecii fac parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene, prin PNRR. În cadrul aceluiași proiect sunt cuprinse lucrările de reabilitare a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” și a celor din Sântandrei, Sânmartin și Oșorhei, dar și dotarea cu echipamente a acestora și a încă 25* de biblioteci comunale din județul Bihor.

sursa




5 august 2024

Biblioteca din Sacueni -Ora liberă


Lyukasóra
Lilla Molnár, eleva clasei a 7-a a Școlii elementare János Szalárd, Lois Lowry,Lois Lowry Nyáron, a scris o recomandare pentru cartea sa intitulată .


"Recomand cartea oricui, si nu as lega-o de varsta, dar cu siguranta va fi citita de cei care iubesc si isi doresc povesti pline de emotii, care ar putea fi chiar evenimentele si trairile propriei noastre vieti de zi cu zi. "
https://majomsziget.ro/.../konyvajanlo-lois-lowry-nyaron.../


2 august 2024

Ziua Imnului Național 2024


Ziua imnului naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 - este sărbătorită în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ''Deşteaptă-te române!'' a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Anul acesta la Ziua Imnului Național al României a fost marcată la Centrul Social Multifuncțional Rogerius, Inițiator, d-na Miorița Săteanu, a trecut în revistă istoria imnului național, transformările prin care a trecut pe parcursul timpului și a accentuat faptul că ascultarea imnului sau intonarea acestuia ar trebui să trezească în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, atașament și devotament față de România.

A urmat un moment artistic de recitare de poezii patriotice susținut de d-l Aurel Horgoș, d-na Ecaterina Grecu, d-na Iuga Victoria și copiii din ”Ceata lui Pițigoi” – Andrei Petruța, Maria Pașca și Matei Popa, sub coordonarea d-nei Ecaterina Grecu, urmat de un scurt recital de muzică populară al Nataliei Mendre .


                                             

Beneficiarii centrului, dar și invitații, s-au bucurat să petreacă timpul împreună, au participat activ la discuții și au cântat împreună cântece învățate în copilărie.






Programul de specializare în ocupația de bibliotecar (studii superioare) 07 - 18 octombrie 2024

 Centrul de Formare și Dezvoltare Profesională al ANBPR organizează  Programul de specializare în ocupația de bibliotecar (studii superioare...

Wikipedia

Rezultatele căutării