2 august 2024

Ziua Imnului Național 2024


Ziua imnului naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 - este sărbătorită în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ''Deşteaptă-te române!'' a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Anul acesta la Ziua Imnului Național al României a fost marcată la Centrul Social Multifuncțional Rogerius, Inițiator, d-na Miorița Săteanu, a trecut în revistă istoria imnului național, transformările prin care a trecut pe parcursul timpului și a accentuat faptul că ascultarea imnului sau intonarea acestuia ar trebui să trezească în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, atașament și devotament față de România.

A urmat un moment artistic de recitare de poezii patriotice susținut de d-l Aurel Horgoș, d-na Ecaterina Grecu, d-na Iuga Victoria și copiii din ”Ceata lui Pițigoi” – Andrei Petruța, Maria Pașca și Matei Popa, sub coordonarea d-nei Ecaterina Grecu, urmat de un scurt recital de muzică populară al Nataliei Mendre .


                                             

Beneficiarii centrului, dar și invitații, s-au bucurat să petreacă timpul împreună, au participat activ la discuții și au cântat împreună cântece învățate în copilărie.






Ziua Mondiala a Pacii

  UNIUNEA JUDEȚEANĂ A PENSIONARILOR OBIECTIV *CETĂȚENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA LOCAȚIA : *CERCUL MILITAR* str.M. Eminescu nr.5 DATA: VINE...

Wikipedia

Rezultatele căutării