7 iulie 2015

Lecturi de vară - caiet de bune practici

Este vară ,  vacanță, bibliotecile sunt invadate de copii și tineri.

Anul trecut pe vremea acesta implementam proiectul Lecturi de vară, un proiect  al Fundației Culturale de pe lângă Biblitoeca ”Gheorghe Șincai ”  și Fundația Mereu Aproape.

Dorim să împărtășim cu voi experiența implementării acestui proiect  care, spun eu în calitate de coordonator de proiect a fost unul destul de mare. Estimările de la începutul proiectului au fost depăşite, de la 15 programe de lectură planificate s-a ajuns la 30, derulate în următoarele locaţii: 4 biblioteci municipale şi orăşeneşti, 9 biblioteci comunale, cu 13 proiecte desfăşurate. Biblioteca Judeţeană, cu 7 puncte de împrumut (3 la sediu şi 4 în filiale) a desfăşurat 17 programe în parteneriat cu şcoli, 2 ONG-uri, voluntari sau utilizatorii ai bibliotecii. De la numărul estimat de 700 participanţi înscrişi în programele de lectură, s-a ajuns la 954 elevi şi studenţi și aproximativ 200 adulţi care s-au implicat în activităţi şi în festivităţile de premiere. 

Am incercat pe parcursul proiectului  să identifcăm câteva tipurile de programe de lectură implementate care au avut un format distinct să le grupăm și să le descriem subliniind acele caracteristici care pot fi de folos tuturor celor care vor să aplice acest model. 1. Club de lectură- Biblioteca Comunală Cefa Prietenii cărții din Cefa; 
Cele 5 tipuri pe care le veți găsi descrise sunt :
  •  Club de vacanță  
  •  Proiect de educație literară  
  •  Concurs de lectură  
  • Concurs de eseuri  
  • Joc și lectură 

În anexe găsiți materialele produse în două din proiectele implementate, găsiți poze, afișe  un tabel de sinteză a tuturor proiectelor.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au implementat programele de lectură de vară și care au  contribuit cu materiale.

 Delia Pantea



Format PDF pe slideshare,

Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării