13 iulie 2015

Centrul Cultural din Tinca

Centrul Cultural din Tinca. Oaspeţi din Basarabia şi Oradea - Activităţi de suflet
Autor: Radu TURLA

În miez de cireşar, Centrul Cultural din Tinca a cunoscut agitaţia specifică unei zile marcate de evenimente importante ce aveau să se deruleze aici.

Cadrele didactice şi elevii Liceului Teoretic "Nicolae Jiga" din localitatea de pe cursul mijlociu al Crişului Negru au participat cu mult interes la manifestarea prilejuită de prezentarea legăturilor culturale dintre România şi Basarabia, a rolului literaturii, istoriei şi artei în emanciparea naţiunii române. Festivitatea a fost onorată de prezenţa academicianului, scriitorului şi poetului din Basarabia, Nicolae Dabija, a profesorului de la Chişinău, cel care a contribuit substanţial la înfiinţarea liceului românesc în 1990, Aurelian Silvestru.

Organizatorii festivităţii au fost Uniunea "Vatra Românească", filiala Bihor, din partea căreia au participat prof. Ioan Laza, de la facultatea de jurnalism, economistul Ioan Chivari şi prof. Teodor David. După cuvântul de bun venit, adresat de primarul comunei, ing.Teodor Coste, au urmat momente de înalt patriotism rostite de distinşii oaspeţi din Basarabia, care au culminat cu lectura poeziei "Limba noastră cea română", recitată de autorul ei, Nicolae Dabija. În încheiere oaspeţii au vizitat unitatea şcolară din localitate.

 cititi mai departe 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării