30 octombrie 2018

Targul de stiinta de la biblioteca- editia Tech








Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.
În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro/) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”

Organizații partenere : Fundația PROGRESS și Asociația ETIC (Cluj) care participa cu cluburile Code Kids din Bihor.


1.Denumire proiect: AstroPi Space Lab
Nume participant(i): Oana Sebastian, Dindelegan Ilie, Ionescu Andrei, Georgies Victor, Oana Miruna, Bot Natalia; mentor ing. Hofer Grațian
Vârsta participant(i): 15-18 ani
Organizația: Astroclub „Meridian Zero”
 Tema proiectului a fost „Viața pe Pământ” și în primă fază trebuia găsită o idee care să fie acceptată de comisia de organizare a concursului. Ideea noastră a fost aceea de a găsi locul optim (cu poluare luminoasa cat mai redusă) pentru construirea unui observator astronomic. După acceptarea ideii, am primit un kit de rosberry pi pentru a putea lucra în continuare.
Cerința următoare era de a scrie un program în limbajul de programare Phyton care analizeaza imaginile obținute de camera instalată pe Statia Spatiala Internationala și apoi,după rularea acestui program pe stație,dacă acesta era corect, să prelucrăm imaginile primite .
Programul a fost rulat, așa că am ajuns până în finala concursului, fiind singura echipă din Bihor ajunsă până în acest stadiu.

Juriul a premiat acest proeict pentru idee , prezentare si lucru exemplar in echipa.
2.Denumire proiect: Coderdojo Teodor Nes Salonta
Nume participant(i): prof. Illyes Lajos Demeter
Csornai Patrick Ladislau
Ardelean Sebastian Marin
Nirucz Laurentiu Antonio
Rusu Alexandru Sergiu
Vârsta participant(i): 15-17 ani

Prezentare roboţei realizaţi prin intermediul plăcilor Arduino Uno (robot dansator, masinuţă controlată cu telefonul prin bluetooth, harpă laser), prezentare robot Makeblock mBot, prezentare scanner 3D, imprimare obiecte 3D cu ajutorul imprimantei Ultimaker 2+ şi prezentarea unor obiecte imprimate 3D. 


Juriul a apreciat si a premiat echipa pentru implicare si modul de promovare a noilor tehnologii.
In imagine echipa de la Gojdu ( aveeau o chitara din piese lego) studiaza pianul echipei din Salonta si improvizeaza un concert cu cele doua instrumente create 




3.Denumire proiect: „Arme de distrugere în masă” ( experiment – demonstraţie - referat )
Nume participant(i): Ropotean Ştefan, Hanga Adelin-Darius
Vârsta participant(i): 16 aniClubul/ Școala/ organizația: Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita
Descriere proiect    
Se pun în practică abilităţile elevilor de a manipula ustensile, reactivi chimici, în scopul preparării unor substanţe cu caracter distructiv la scară mică, pentru a conştientiza riscurile şi efectelor unor asemenea demersuri, care la ora actuală se practică la scară industrială, cu urmări nefaste. Elevii, care au abilităţi deprinse în munca de cercetare în laborator, vor prepara reactivul Tollens necesar obţinerii explozibilului etilură de argint, care, în urma duscării, poate fi detonat prin simpla lovire, scoţând în evidenţă efectele horifice asupra omenirii.
Se vor prezenta pliante care reliefează riscurile şi urmările preparării şi utilizării explozibililor ca arme de distrugere în masă, pentru care, la ora actuală, se alocă, de către multe naţiuni, sume imense, în scopul obţinerii supremaţiei mondiale.


Aceasta echipa a fost apreciata pentru   experimentele de chimie aplicata prezentate.
4.  Colegiul National Emanuil Gojdu Oradea

prof. coordonator: Adrian NITA
Elevi:
Armin PURLE-KOPACZ
Tania MAN
Felix POP
Adrian TURA
Aron BAGDI
Antonio POP

Echipa  prezinta : "Roboti LEGO"



Echipa a fost premiata pentru realizarile in domeniul roboticii aplicate.

5.colegiul National Mihai Eminescu-
Proeict- Robotem

Clubul/ Școala/ organizația: echipa de robotică Modus Vivendi – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Oradea

Descriere proiect (despre ce este vorba în proiect) (aprox. 200 cuvinte):  În cadrul acestui proiect, s-a înființat echipa de robotică a liceului nostru, formată din elevi din clasele a X-a și a XI-a de la profilul matematică-informatică. Echipa Modus Vivendi a proiectat un robot cu care a participat în cadrul competițiilor First Tech Challenge.


Juriul a apreciat contributiile impresionante la cresterea comunitatii iubitorilor de roboti si de stiinte .
6. Denumire proiect: BRAȚUL ROBOTIC

Nume participanți: Aristan Marinela – Lăcrimioara – bibliotecar
Szekeres Andrada – Minola – ambasador
Timiș Flavia – Theodora
Berche Rebeca – Ioana
Rus Geanina – Maria
Szekeres Milan – Daniel
Vaczlavik Radoslav – Denis

Vârsta elevilor: 10 – 14 ani

Descriere proiect: În cadrul proiectului CODE Kids una dintre provocări a fost construirea unui braț robotic. Clubul prezinta   brațul robotic construit din carton .Brațul robotic poate să ridice o doză goală sau un pahar din plastic.
Echipa mai prezinta o plicație facuta de  Timiș Flavia – Theodora   pe AppInventor  si o
aplicatie  facuta de  Szekeres Andrada – Minola pe scratch .




Expozitia de carte de stiinta din holul expozitional.






Acest targ de stiitna s-a bucurat de un numar mare de vizitatori copii si adulti.
De la Valea lui Mihai a venti clubul CodeKids Einstein  aflat in anul intai al proiectului, de la Salonta au venit 36 de copii din clasa a V -a si a VI-sea  care fac in scoala lor ore de coding.
Cititori ai bibliotecii s-au oprit pentru a se juca cu roboteii adusi la expozitie .




Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării