31 octombrie 2018

Saptamana accesului deschis 22-28 octombrie

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2018 (Open Access Week),  un eveniment global, a ajuns în acest an la ediţia a XI-a. Tema  pentru anul 2018 – „Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise”.



Evenimente in tara-

Biblioteca Științifică a Academiei


Mai semnalăm:
Grafica vizuală pentru Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2018 este disponibilă la 


Tot dintr-o sursa din Republca Moldova preluam - 

 Pledoarie pentru accesul deschis la informație

Accesul Deschis (Open Access – OA) presupune ca informația științifică, cu consimțământul autorilor, să fie disponibilă pe Internet astfel încât utilizatorii s-o folosească în mod gratuit, s-o poată descărca, copia, distribui. Beneficiile OA sunt: extinderea accesului la informația științifică, multiplicarea oportunităților de publicare, sporirea vizibilității științifice a savanților, înlesnirea comunicării științifice, economia resurselor destinate cercetării și publicării etc.

....

Pe tot parcursul Săptămânii OA au fost difuzate materialele promoționale elaborate de Bibliotecă: posterul informativ „Open Access Week 2018”, pliantul „Open Accsess: Elemente definitorii”, semne de carte cu indicarea bazelor de date în acces deschis. Vitrine cu materiale promoționale, însoțite de compoziții floristice în oranje, culoarea reprezentativă a OA, au fost amenajate la toate filialele Bibliotecii.

Biblioteca a primit aprecieri și mulțumiri din partea profesorilor și studenților pentru manifestările dedicate OA, ei fiind impresionați îndeosebi de expunerea publicațiilor științifice noi și ghidarea privind accesul la bazele de date.



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării