27 octombrie 2018

Lecturi de weekend 104


Întâi l-au omorât pe tata de LOUNG UNG 
Editura Corint , 2014.

Nascuta in familia cu sapte copii a unui inalt functionar guvernamental, Loung Ung a dus o viata privilegiata in capitala Cambodgiei, Phnom Penh, pana la varsta de cinci ani.
 Apoi, in aprilie 1975, armata khmerilor rosii ai lui Pol Pot a navalit in oras, fortand familia lui Ung sa fuga si, in cele din urma, sa se imprastie.
 Loung a ajuns intr-o tabara de munca pentru orfani, unde a fost pregatita sa devina copil-soldat. Parintii i-au fost omorati, fratii i-au fost trimisi in alte tabere de munca, iar cei care au supravietuit ororilor regimului aveau sa se reuneasca abia dupa infrangerea khmerilor rosii.



 Devenim martori prin intermediul lecturii  la asasinate  în masă, la foamete  şi boli  care decimează o națiune. O lume primitivă dar nu foarte îndepărtată nici în timp nici în spațiu.

În primăvară priveam în Coreea de nord prin intermediul unei alte fete,  în 2016 răsfoiam viata unei  tinere din Etiopia,  în 2013 am călătorit  prin lumea musulmana a Afghanistanului , acum am ajuns în  sud-estul Asiei însoțiți de povești biografice dureroase.  Suntem privilegiați, trăim în pace și confort  într-o cultură a toleranței . Să fim recunoscători pentru asta.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării