Climate Strike România și Fridays For Future au pregatit o listă de sugestii de lectură despre criza climatică, colapsul ecologic, relația dintre om și natură pe care o găsiți mai jos , si pe care o puteti consulta sau imprumuta la Biblioteca Judeteana - Filiala Dacia
Avand incredintarea ca puterea cuvintelor, a cărților, a bibliotecilor și a librăriilor pot indica un altfel de drum pentru un viitor verde și trainic pentru fiecare viețuitoare, ne dorim să cititi, sa va informati si sa inercam fiecare sa luam masuri dupa puterile noastre.
Expozitii similare sunt si in alte filiale ale bibliotecii judetene.
Mai jos este o selecție de cărți despre criza climatică, colapsul ecologic, relația dintre om și natură, ce ne-a dus în acest punct și cum putem merge mai departe, imaginându-ne un viitor plin bunăstare pentru fiecare ființă. Cărțile pun în discuție relația noastră cu lumea naturală și sistemele sociale.
Cărțile din poze si din lista , sunt scoase de singura editură ecologică din România, care printează pe hârtie reciclată, plantează copaci pentru fiecare tiraj și a dedicat o întreagă colecție temei de mediu: NOI. Câteva cărți din colecție sunt:
- Stăpânii climei de Tim Flannery
- Cu apa până la gât de Daniele Pernigotti
- Manual de tranzitie de Rob Hopkins
- The Story of Stuff. Povestea lucrurilor de Annie Leonard
- Mic tratat de decrestere senina de Serge Latouche
- Sfarsitul creșterii de Richard Heinberg
- Atlas 2038. Viitorurile lumii de Virginie Raisson
- Ghidul Familia (aproape) zero deșeuri de Jeremie Pichon, Benedicte Moret
- 2052. O prognoza globală asupra următoarelor patru decenii de Jorgen Randers
- Nimeni nu e prea mic sa faca diferenta de Greta Thunberg
- Planeta intoxicată de Giancarlo Sturloni
Alte carti recomandate spre lectura de la alte edituri: