17 decembrie 2019

Code-Kids - fisa proiectului



















Titlul proiectului: Copiii fac coding in bibliotecile publice - CODE Kids Perioada de implementare: Ianuarie 2017- Decembrie 2020
Organizații care implementează proiectul: Fundația PROGRESS și Asociația ETIC (Cluj)
Obiectivele generale ale proiectului:
 Realizarea, pilotarea și sustenabilitatea unul model de intervenție comunitară cu ajutorul bibliotecilor publice, care să le permită copiilor din mediul rural și urban mic să-și crească competențele de programare.
1. susținerea adecvată din partea bibliotecilor participante pentru furnizarea recurentă a programului ca serviciu de bibliotecă;
2. mecanisme funcționale la nivel județean pentru înlocuirea bibliotecilor care părăsesc programul cu altele noi;
3. mecanisme eficiente din punct de vedere al costurilor care ar permite extinderea programului la peste 200 de biblioteci pe termen mediu.

Finanțator: Romanian - American Foundation (RAF),  Donatori privați: Orange România, CEZ Vânzări, Societe Generale EBS, Alpha Bank, Farmaciile Alphega.

Grup țintă: 115 de bibliotecari locali, 17 biblioteci județene, 230 de copii și tineri cu rol de ambasadori ai proiectului și 1300 de copii care vor participa la cursuri de coding, STEM și mentorat.



Indicatori generali ai programului:
*cei 1064 de copii înscriși anul acesta în proiect nu au fost evaluație pentru a vedea dacă au finalizat nivelul de începători.
** Deși estimăm ca cel puțin doi donatori actuali vor dori să continue și în 2021 din experiența anterioară nu ne putem asuma această continuitate.
Obiectivele proiectului/ județ:

În anul I: Crearea și menținerea cluburilor de conding în cele 5 biblioteci locale și biblioteca județeană pentru familiarizarea a 72 de copii cu bazele competențelor de coding și rezolvarea unui număr de sarcini de bază.

Indicatori General De realizat Număr minim de biblioteci cu cluburi funcționale

Creșterea capacității bibliotecilor locale de a menține clubul
 Numărul județelor cu leadership local pentru sustenabilitate
 Deschiderea de cluburi în alte 4 noi județe și creșterea capacitații în cele 7 județe în care suntem prezenți
 Număr minim al copiilor care finalizează nivelul începători
Menținerea activă a unui număr cât mai ridicat de cluburi cu grupe a începători și avansați.
Numărul copiilor implicați în activitățile la nivel avansat
 Menținerea activă a minim 3 cluburi cu grupe de avansați pe județ.
 Suma colectată din donații
 Atragerea de fonduri pentru dotarea bibliotecilor locale. Parteneri/ Donatori (alții decât RAF) T Menținerea donatorilor și creșterea volumului de donații % din bugetul anului 4  angajat
 Schimbarea comportamentului donatorilor în a investi pe termen lung.


În anul I : Instruirea pentru facilitarea dobândirii competențelor de coding pentru 5 de bibliotecari din mediul rural și urban mic și a unui reprezentant al bibliotecii județene.
În anul II: Menținerea cluburilor de conding în cele 5 biblioteci locale și biblioteca județeană pentru continuarea instruirii a minim 80 de copii cu bazele competențelor STEM și crearea de noi grupe de începători.
Atragerea în proiect de minim 4 biblioteci locale și mentorarea lor pentru dezvoltarea cluburilor de coding.
Realizarea la biblioteca județeană a unui târg de știință la care să participe cu proiecte științifice copiii din cadrul proiectului și alți copii din comunitate.
Preluarea activităților de monitorizare și control de către un reprezentant al Bibliotecii Județene.
Crearea unei rețele de suporteri ai activității de coding din mediul instituțional și din rândul companiilor private pentru menținerea activă a cluburilor de coding în biblioteca județeană și bibliotecile locale.

Echipa de proiect din partea Fundației Progress:
Ovidiu Ana - Manager de proiect Robert Pelin- Asistent de proiect Dr. Claudia Șerbănuță - Expert dezvoltare servicii de bibliotecă Dr. Camelia Crisan – Cercetare Alin Grămescu - Specialist Comunicare Coca Alecse - Expert financiar Ioana Avădanei - Intern comunicare Roxana Rugină - Manager ETIC Ioana Rusu - Manager formare Roxana Țicală - Mentor coding & STEM

Marketing digital pentru bibliotecari

„Marketing digital pentru bibliotecari”, atelier online organizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din Ro...

Wikipedia

Rezultatele căutării