10 decembrie 2019

Targul de stiinta STEM ADVENTURE - 6-7 decembrie 2019

Imagini de la Targul de Stiinta organizat in zilele de 6 si 7 decembrie 2019  la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" in colaborare cu STEM Club Oradea  si a proiectul Code Kids implementat in bibliotecile publice din Romania de catre Fundatia Progress cu ajutorul   Finanțatorilor: Romanian - American Foundation (RAF),  Donatori privați: Orange România, CEZ Vânzări, Societe Generale EBS, Alpha Bank, Farmaciile Alphega.

Voluntarii clubului STEM Oradea au fost actori principali, au prezentat toate domeniile stiintei sub forma de  jocuri,  in asa fel incat nici un copil nu a plecat fara sa se distreze in mod "stiintific"

STEM Club Oradea, al Fundatiei Life Tineret a venti la targ cu 8 voluntari , din Turcia si Spania, veniti in Romania printr-un proiect Erasmus+

Ecoclubul Naturia a venit cu 3 abordari.
La o masa se facea microscopie  pe mostre vii , active, si pe celule de plante si minerale.
O alta masa era dedicata proiectelor ecologice- explicarea efectului de sera ,  un joc de carti pentru demonstrarea fragilitati ecosistemului in care vietuim cu totii, si un experiment care demonstra eroziunea solului in prezenta sau in absenta plantelor.

Pentru cei mici s-a organizat un joc de selectie a materialelor reciclabile.
Green Action Oradea are si pagina de facebook.


 Doar matematica




Ecosistemul nostru intr-un echilibru fragil...





Pusti de 3 \4 ani jucandu-se cu placuta Arduino a Clubului Young Coders din Tormac Timis, coodonator bibliotecar  Zsuzsanna Gaal.
Membrii clubului Timea , Robert si Abigel au venit tocmai din Judetul Timis sa ne arate ca un club de robotica poate functiona intr-o bibliotecă publică  comunală. Ei sunt parte a proiectului Code Kids , copiii fac coding in bibliotecile publice , a Fundatiei Progress Bistrita.




                                  La standurile Centrului de educatie  Naturia





Cu tinerii coderi din Tormac, Timis

 Escape Room




Echipa SQRT de la Onisifor Ghibu cu roboti urmaritori de linie si un  exoschelet pentru recuperare medicala . Liceul doar gazduieste Clubul, functionarea lui se datoreaza sponsorilor.







_____________________
Echipa Coder Dojo , Oradea, isi desfasoara activitatea in magazinul Crisu, in spatiul fundatiei comunitare. au venit la Targ cu robot rover si minischeleti , coordonator Ersze Daniel



__________________
 Echipa de Robo Code a Liceului Teoretic "Aurel Lazar" , coordonator profesor Viorel Muscas .

_____________________





 Test- câtă apa se intra in componenta diferitelor chestii pe care le folosim
Cine aproximeaza cantitatea cel mai corect primeste un premiu...





 Youth Center Spot

Centrul de tineret functioneaza ca un club/ afterchool se adreseaza claselor interesate de stiinta  .
Merg in scoli, cei interesati se pot adresa inspectoratului Scolar pentru programari. Modulele derulate in scoli sunt pe domeniile- public speaking, marketing, limbi moderne, STEM, si orientare in cariera.
Partenerii, firme locale asigura finantare sau aparatura.

In cadrul evenimentului  copiii care au vizitat standul "The Spot" și-au dezvoltat abilitățile și cunoștințele prin joacă.
Brațul hidraulic pe care l-am prezentat a fost construit în intregime din materiale degradabile sau reciclabile. Copiii au avut libertatea de a-l manevra, observând astfel cum presiunea se transmite în interiorul unui fluid.
Totodată, ei au realizat că multe mașinării indispensabile în tehnica de azi funcționează după același principiu: 💡Legea lui Pascal💡.














Selectam materialele reciclabile

 Se lucreaza la identificarea constelatiilor









 Alergam se rezolvam enigmele matematice


În concluzie  , am avut 2 zile de Targ de stiință,și aproximativ  500 de participanti . Putem spune ca si această  editie a fost un succes, mai  ales datorita standurilor STEM Club Oradea care au propus copiilor stiința sub forma de joc  .

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării