15 aprilie 2009

26 Aprilie - Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale


Dragi colegi,

va trimit mesajul directorului general al OMPI, trimis cu ocazia aniversarii Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, precum si un model de afis ce poate fi utilizat de dvs.

Luminita Moga

Mesajul Domnului Francis Gurry - Director General al OMPI,


Activitatea umană, de-a lungul deceniilor de dezvoltare tehnologică, a condus la degradarea planetei noastre. Poluarea generalizată şi consumarea accelerată a rezervelor minerale şi biologice ale lumii au creat probleme fără precedent pentru mediu. Schimbările climatice reprezintă una dintre ameninţările cele mai periculoase la adresa societăţii noastre: gheţarii dispar, deşertificarea se accentuează; numai în Africa, până în 2020, între 75 şi 250 de milioane de oameni vor suferi din cauza lipsei tot mai acute de apă.

Şi dacă activitatea umană a cauzat aceste probleme, tot ea va putea găsi soluţiile. Inovarea verde - dezvoltarea şi difuzarea mijloacelor tehnologice de luptă împotriva schimbărilor climatice - este cheia pentru a evita epuizarea resurselor planetei. Este momentul să ne concentrăm pe dezvoltarea surselor accesibile de energie alternativă, să îmblânzim forţa vântului şi a valurilor, să captăm energia solară, să valorificăm energia geotermală subterană. Este momentul să dezvoltăm noi soiuri de plante capabile să facă faţă secetei şi inundaţiilor. Noi materiale ecologice ne vor ajuta să construim o lume mai durabilă.

De Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale 2009, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale doreşte să evidenţieze importanţa contribuţiei unui sistem echilibrat de proprietate intelectuală în stimularea creării, difuzării şi aplicării tehnologiilor nepoluante; în promovarea unei concepţii ecologice care să ducă la crearea de produse nepoluante din momentul proiectării până în cel al scoaterii din uz; în crearea de branduri “verzi” care să îi ajute pe consumatori să aleagă în cunoştinţă de cauză şi să ofere companiilor un avantaj faţă de competitori.

În forţa spiritului uman stau speranţele noastre de a restabili echilibrul fragil dintre noi şi mediul în care trăim. Este bunul nostru cel mai de preţ în încercarea de a găsi soluţii la această provocare globală, de a trece de la tehnologiile gri, bazate pe carbon, ale trecutului, la inovaţia verde, fără emisii de carbon, a viitorului.




Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării