10 februarie 2014

DIN SUFLET, PENTRU SUFLET- Invitatie


                                                       Şcoala este locul în care nu putem şi nici
                                                         nu trebuie  să învăţăm  totul. Dar  unde  va  trebui   
                                               să  învăţăm,  să  apreciem, să  acceptăm  şi  să  asumăm,    
                                         dacă este cazul,  provocările cu care  ne confruntăm zi de zi.
                                                             
                                                               (Valentin Băluţoiu, Istoria secolului al XX-lea şi educaţia
                                                                                                   pentru cetăţenie democratică)


                        În aceste vremuri în care educaţia reprezintă, mai mult ca oricând, un domeniu neglijat, tinerii, aflaţi într-o permanentă derută, găsindu-şi tot mai greu reperele morale, se impune implicarea tot mai mult a acestora în activităţi cu caracter cultural şi ştiinţific.
            Conştienţi de faptul că educaţia realizată în special în cadrul şcolii, prin activităţile de la clasă, nu oferă posibilitatea valorificării potenţialului de care dispun tinerii, profesorii Livia Ghiurcuţa şi Fetea Violeta, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, cu sprijinul direcţiunii liceului, reprezentată de director Ioan-Vasile Micu,  în colaborare cu Universitatea din Oradea, reprezentată de prof. univ. dr. Ioan Horga, ANCMRR G-L Traian Moşoiu, Filiala Bihor, reprezentată de preşedintele G-l brg. (r) conf.univ.dr. Vasile Creţ, Muzeul „Ţării Crişurilor”, reprezentat de prof.dr. prof. dr. Aurel Chiriac, Uniunea Femeilor , filiala Oradea, reprezentată de ing. Mioriţa Săteanu, Livia Ivan, profesor la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, reprezentat de directorul Mircea Pop, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, reprezentată de profesor Ligia-Antonia Mirişan, şi elevii celor două licee, organizează ediţia 2014 a Simpozionului Naţional Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi Civilizaţie.
                    Tema din acest an a simpozionului, care va avea loc în zilele de 7-8 aprilie 2014, începând cu ora 11,00, la Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” din Oradea, str. Avram Iancu nr, 10, este  „Copiii şi copilăria”.
                  În aceste zile pe care le vrem speciale, ne vom considera deosebit de onoraţi dacă veţi fi alături de noi, fie direct, cei care vor dori să se afle pentru câteva ore în acest cuib de cultură situat la graniţa de Vest a ţării, fie doar cu sufletul, cei care vor trimite numai lucrările.
                                                                                                             



Mulţumim

____________________________________________________________________

REGULAMENT DE ÎNSCRIERE, PARTICIPARE, DESFĂŞURARE  ŞI   EVALUARE
Avizat,
Inspector general ISJ Bihor: prof. NEGREAN DANIEL

SIMPOZIONUL  NAŢIONAL
Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie
Tema: ,,Copiii şi copilăria”
cuprinde trei secţiuni:

Aflat la cea de a V-a ediţie a sa, Simpozionul Naţional Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie de anul acesta îşi propune o antrenarea mai mare a elevilor de gimnaziu şi liceu în activităţi cu caracter extraşcolar în care au posibilitatea să-şi facă cunoscute talentele în două mari domenii: creaţie literară şi creaţie artistică. De aceea, tema „Copiii şi copilăria” nu a fost aleasă întâmplător, activitatea fiind structurată pe 3 secţiuni: artă fotografică, comunicări ştiinţifice/eseu şi desen/pictură.

1.      Secţiune  artă fotografică

Această secţiune se adresează elevilor pasionaţi de estetic, frumos, de artă în general. Pentru înscrierea la această secţiune fiecare elev va prezenta 2 fotografii cu imagini relevante despre copilărie. Fiecare fotografie trebuie să conţină un mesaj care să se regăsească în imaginea aleasă.
Lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail livia_ghiurcuta@yahoo.com sau violetafetea@yahoo.com pana la data de 30 martie 2014.
Pentru o mai bună colaborare, rugăm participanţii să noteze pe spatele imaginii: numele şi prenumele, clasa, instituţia de învăţământ, judeţul, profesorul îndrumător.

2.      Secţiuni comunicări ştiinţifice/eseu:
Această secţiune se adresează tuturor elevilor din  clasele V-XII, care vor realiza un referat/eseu care să îmbine discursul oficial cu informaţia orală obţinută pe baza unui interviu. Titlul temei trebuie să se regăsească în conţinutul lucrării. Fiecare lucrare să conţină 5 cuvinte cheie care să definească tema aleasă. Rugăm participanţii să noteze la un rând distanţă de titlul lucrării aranjat dreapta: numele şi prenumele, clasa, instituţia de învăţământ, judeţul, profesorul îndrumător.
Lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail livia_ghiurcuta@yahoo.com sau violetafetea@yahoo.com pana la data de 30 martie 2014.
REDACTAREA LUCRĂRILOR:
ü  Toate lucrările trimise vor fi tehnoredactate pe calculator, cu următoarele caracteristici: -Format pagina A4; -Textul va fi tehnoredactat cu diacriticile limbii române (ă, î, â, ţ, ş); -Font Times New Roman, mărime font 14, spaţiere la un rând, cu marginiegale de 20 mm. la un rând se menţioneazǎ numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, judeţul, cadrul didactic îndrumător,  la un rând după autor se scriu cele 5 cuvinte cheie urmate de conţinutul lucrării cu font TNR 12, aliniere stânga-dreapta (justified). Bibliografia se va consemna la sfârşit, în ordinea alfabetică a autorilor.
ü  Pentru secţiunea profesori, lucrarea propriu-zisă se va face pe format A4,  cu margini egale de 20 mm, caractere româneşti (Times New Roman 12), iar spaţiul dintre rânduri de 1,5;  titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat, iar autorul şi instituţia se vor scrie pe prima pagină (pagină copertă: Times New Roman 16);  lucrările vor fi redactate în Microsoft Word (cu extensia doc.), cu diacritice; numărul de pagini al unei lucrări va fi cuprins între 3 şi 5;

Notă: Comisia are dreptul să anuleze orice traducere prelucrată prin diverse surse şi care nu dovedesc  aportul personal al elevului. Lucrările vor fi publicate în format electronic pe CD cu ISSN.


3.      Secţiunea desen/pictură

Desenul se va realiza pe coală A4. Tehnica realizării rămâne la alegerea participanţilor. Desenele se vor trimite prin poştă iar în colţul din dreapta jos se va  preciza numele elevului, clasa,  şcoala şi profesorul  coordonator.
Lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail livia_ghiurcuta@yahoo.com, violetafetea@yahoo.com sau pe adresa Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr”,str. Avram Iancu, nr 10,  cod poştal 410094, Localitatea Oradea, judeţul Bihor cu menţiunea „Pentru Simpozionul  Naţional „Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie”-Expoziţia „Copiii şi copilăria. Dincolo de cuvinte”  până la data de 30 martie 2014.

            ÎNSCRIEREA  PARTICIPANŢILOR  se face până la data de  30 martie 2014, prin completarea fişei  de înscriere anexată şi expedierea ei şi a acordului de parteneriat pe e-mail, la adresele coordonatorilor proiectului. Un cadru didactic poate participa cu maxim 3 lucrări, la o secţiune, iar lucrarea poate avea maximum 2 autori. Lucrările înscrise la simpozion nu se restituie.
 NU SE PERCEP TAXE DE PARTICIPARE.

           
            EVALUAREA:
Jurizarea lucrărilor se va face de către specialişti ai instituţiilor implicate în proiect. Se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă şi diplome de participare tuturor participanţilor. Pe diplome se va preciza şi numele cadrului didactic îndrumător.
  Rezultatele concursului vor fi anunţate pe site-ul şcolii alazar1990@yahoo.ro, iar diplomele vor fi trimise, prin poştă, fiecărui participant în perioada 15 iunie -31 august 2014. În acest scop persoanele participante vor trimite pe adresa Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr”,str. Avram Iancu, nr 10, cod poştal 410094, telefon:03595410526 cu menţiunea „Pentru Simpozionul Naţional  „Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie, un plic care va conţine un plic autoadresat şi pretimbrat,  timbrele trebuie să aibă valoare dublă faţă de cele necesare pentru un plic obişnuit).


            DATELE DE CONTACT ALE COORDONATORULUI PROIECTULUI

            Prof. dr. Ghiurcuţa Livia,
adresă e-mail: livia_ghiurcuta@yahoo.com, telefon 0743 527134
Prof. Fetea Violeta,
adresă e-mail: violetafetea@yahoo.com, telefon 0745382659





FIŞA DE ÎNSCRIERE
SIMPOZIONUL  NAŢIONAL
Oradea - centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie,
Tema: ,,Copiii şi copilăria”

Numele şi prenumele elevului:

Şcoala de provenienţă:

Localitatea şi judeţul:

Clasa:

Secţiunea:

Adresa şcolii (stradă, cod poştal, număr telefon, fax, adresă mail):

Adresa de mail a elevului:

Profesor/ profesori/ coordonator (i):

Mod de participare: a) direct
                                     b) indirect


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Lecturi de weekend

Împletind Iarba Sacră. Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor.  ”Ascultă!” strigă o broscuță în lumina fa...

Wikipedia

Rezultatele căutării