20 februarie 2014

Curs de educatie nonformala la Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai


 In perioada 10-12 Februarie 2014, la Biblitoeca Judeteana Gheorghe Sincai Oradea
 a avut lo  in cadrul programului  ERASMUS+   cursul  de Metode si instrumente de educatie nonformala in context Erasmus+!
Modulul face parte din oferta de formare a Retelei Nationale a Formatorilor Programului Tineret in Actiune alaturi de:
- "Elemente de constituire si functionare a unui ONG",
- "Scrierea proiectelor Tineret in Actiune",
- "Managementul proiectelor Tineret in Actiune",
- "Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune".

Programul Tineret in Actiune este gestionat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). Modulul de formarea fost desfasurat cu sprijinul ANPCDEFP.

Traineri si responsabili de program  Suhanea Adrian si Nicoleta Chis-Racolta

Pe parcursul a trei zile de curs, 15 persoane,  bibliotecari din biblioteci publice, profesori, studenti, reprezentanti ai unor ONG uri am invatat care sunt  caracteristicile educatiei non-formale;am invatat o multime de  instrumente si metode ale educatiei non-formale aplicabile in proiecte din cadrul programului Tineret in Actiune (TiA); 
La randul  nostru am livrat sesiuni de educatei nonformala pentru a  invata sa  utilizezam  instrumente si metode non formale corespunzatoare prioritatilor programului Tineret in Actiune (TiA) si aplicabile desigur fiecarui domeniu de activitate in care activam .


A fost o experinenta mobilizanta care ne-a invatat ca un proces de educatie nonformala , poate avea rezultate diferite de asteptarile trainerilor, dar nu mai putin valoroase. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării