4 februarie 2014

Lecturi de weekend 27


Prinde-ma daca poti! este o poveste reala a unui tanar impostor, falsificator de acte si de identitati , Frank Abagnale, alias Frank Williams, Robert Conrad, Frank Adams si Robert Monja scrisa de el insusi. 

In scurta cariera infractionala, Abagnale a purtat uniforma de pilot si chiar a pilotat un avion Pan Am, a trecut drept medic , a practicat avocatura, s-a dat drept profesor de sociologie,  a incasat 2,5 milioane de dolari din falsificare de cecuri si a reusit sa insele mii de oameni.

A fost urmarit de politia din 27 de tari si din toate cele 50 de state americane.




O carte despre un tanar care, cred eu ,era dependent de adrenalina avea o imaginatie debordanta, se plictisea repede si avea tupeu , carisma și prezenta de spirit cu care sa raspunda la situatiile imposibile in care intra. Toate aceste dublate de spirit de observatie, inteligenta emotionala super dezvoltata si rabdarea  pentru a migali si falsifica documente. O gramada de calitati care si-au gasit un mod unic de exprimare, pana cand a fost prins de politie. Odata prins de politie , Abagnale a facut puscarie iar apoi a devenit o autoritate nationala in domeniul fraudelor financiare.

Ce mi s-a parut fascinant in acesta carte autobiografica este posibilitatea de transformare. Energia si capacitatea creatoare nu este initial nici buna nici rea. Cel care o poseda ii da nuantele in functie de alegerile pe care le face. In acest caz autorul a folosit toate aceste abilitati pentru a se juca cu oamenii in folosul propriu, pentru un mod de viata confortabil si fascinant.
Educatia, simtul moral, care de obicei se primesc in scoli sau acasa el a castigat-o la scoala vietii. In final alege sa-si canalizeze aceiasi energie si talent în slujba comunitatii.


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării