Asociația culturala Noua Acropola vă invita la două prelegeri filosofice: Leonardo da Vinci...despre libertate și destin *** Ce este dragostea?...după Platon, în 11 și 14 martie, ora 18:00
Genialitatea lui Leonardo da Vinci ne fascinează...zâmbetul Giocondei, proiectele inginerești, invențiile și studiile sale confirmă potențialul extraordinar aflat în ființa umană. De ce nu avem cu toții acces la un astfel de destin? Există un destin inexorabil pentru fiecare om? Dacă răspunsul este afirmativ unde, în această ecuație a vieții, își găsește loc libertatea individuală?
Pornind de la viața și opera marelui geniu, prelegerea filosofică intitulată Leonardo da Vinci...despre libertate și destin, va aduce câteva dintre răspunsurile filosofiei la aceste întrebări fundamentale.
Ce este dragostea?...fie că ni-l dorim, fie că încercăm să ne ”ferim” de el, acest sentiment buclucaș se strecoară într-o formă sau alta în viețile noastre! Uneori ne aduce entuziasm, bucurie, speranță...dar, alteori confuzie și deznădejde. Ce este dragostea? Este un sentimen irațional care își alege favoriții și îi chinuie pe ceilalți? Sau, din contra, noi alegem să fim preferații lui Eros?
În urmă cu 2.500 de ani, Platon a abordat acest subiect, deslușindu-i tainele și oferindu-ne cheile forței motrice a Universului și individului...iubirea! În cadrul prelegerii filosofice vor fi prezentate ideile marelui filosof despre acest subiect și aplicabilitatea lor în viața de zi cu zi.
Programul evenimentelor:
· Leonardo da Vinci...despre libertate și destin - marți, 11.03.2014, ora 18:00
· Ce este dragostea?...după Platon - vineri, 14.03.2014, ora 18:00
· Curs Introductiv de Filosofie și Psihologie – săptămânal începând din 17.03.2014, ora 18:00
Loc de desfășurare: Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, Str. Armatei Române nr. 1/A, Oradea.
Conferentiar: Andreea Neacsu
Conferentiar: Andreea Neacsu
Pentru mai multe informații: 0755 292 542, www.noua-acropola.ro.
În luna martie, Organizația Internațională Noua Acropolă deschide porțile unui sediu în Oradea. Prin intermediul filialelor sale din peste 50 de țări, Noua Acropolă propune un program de studiu comparat a filosofiilor, psihologiei, religiilor, artelor și științelor. Cursurile propuse sunt orientate înspre a oferi fiecărui individ instrumente pentru o mai bună cunoaştere de sine, a societăţii și a istoriei. Totodată, organizația pune la dispoziția celor interesați ocazia de a participa la activităţi de voluntariat cultural, educaţional, ecologic şi socio-umanitar pentru a contribui, într-o manieră valoroasă și utilă, la binele comunității locale.