31 martie 2014

Pagini fermecate- Ganduri colorate- invitatie la concurs




ARGUMENT 

Unde pleacă personajele când se închide cartea?

Se cuibăresc în gândurile cititorilor, mânuiesc un penel şi o cutie de vopsele şi construiesc o lume colorată, o lume diferită, o lume fascinantă. E lumea interioră a fiecăruia dintre noi. Când suntem prieteni cu ele, cărţile ne ajută să explorăm această lume cu emoţie şi cu uimire. E un loc secret, fermecat, în care putem da de noi înşine la fiecare pas şi în care învăţăm în orice moment, pe măsură ce intrăm mai adânc în poveste.

Nu-i aşa că v-aţi dorit măcar o dată ca lumea aceea miraculoasă care se pune în mişcare în spatele ochilor ori de câte ori citim o carte să prindă viaţă?

Ce-ar fi ca voi înşivă să faceţi posibil lucrul acesta?

Luaţi pensulele şi culorile, alegeţi lectura care vă este cea mai dragă şi dezlegaţi frâiele imaginaţiei! Ilustraţi fragmentul care v-a impresionat cel mai mult, arătaţi în lucrările voastre cum v-a influenţat sau cum v-a transformat cartea preferată. Aşteptăm de la voi şi câteva rânduri în care să justificaţi alegerea făcută.

Desenaţi şi scrieţi ca şi cum v-aţi adresa celui mai bun prieten, căci noi vom face ca desenele şi gândurile voastre să constituie sugestii de lectură pentru alţi cititori de aceeaşi vârstă!


Regulament de concurs

1. Dacă aveţi între 6 şi 15 ani, iubiţi lectura şi vă place să comunicaţi prin desen şi culoare, acest concurs vi se adresează!
2. Sunteţi invitaţi să ilustraţi un fragment reprezentativ din cartea voastră preferată şi să arătaţi, în maxim 10 rânduri, prin ce v-a fermecat, cum v-a îmbogăţit sau cum v-a influenţat lectura ei.

3. Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu o singură lucrare.
4. Lucrările vor purta pe verso eticheta concursului, cu următoarele informaţii: titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, Institutia de învătământ/Club/Cerc/Bibliotecă,
 Profesor/îndrumător şi argumentaţia solicitată la punctul 2 (completaţi şi lipiţi pagina 4). 
5. Fiecare lucrare va purta semnătura profesorului/îndrum ătorului, pentru a confirma autenticitatea şi originalitatea acesteia.
6. Dimensiunea lucrărilor: A4
7. Tehnica de lucru: la alegere
8. Trimiteţi lucrările pe adresa:

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, nr. 13A, Oneşti, jud. Bacău, până la termenul limită de 16 mai 2014, data poştei. Lucrările trimise după această dată nu vor intra în concurs.

9. Lucrările trimise nu se retumează.
10. Concursul se desfaşoară pe trei categorii de vârstă:

6-8, 9-11, 12-15 ani.

11. Jurizarea concursului va avea loc în perioada 26-28 mai şi se va efectua de către un juriu de specialitate.
12. Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda premiile  I, II, III si menţiuni.
 13. Cele mai bune lucrări vor face parte din expoziţia organizată la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Oneşti. Alături de desenele copiilor, vor fi expuse cărţile care le-au inspirat.
14. Rezultatele concursului vor fi anunţate la vernisajul expoziţiei, care va avea loc în prima jumătate a lunii iunie.

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării