10 iulie 2009

Activitatea Biroului Executiv ANBPR in ultimele 6 luni

Am primit zilele trecute o informare de la doamna Doina Popa , presedinte al Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania.
O public integral pentru ca se vede atat ce s-a lucrat in ultimele luni cat si programul asociatiei pentru urmatoarele luni. Apar responsabilitatile pentru diferite sectiuni, si tema propusa pentru urmatoarea conferinta.

Astept comentarii.




IREX - International Research & Exchanges Board, Washington a aprobat pentru ANBPR un Grant destinat dezvoltarii capacitatii organizationale a Asociatiei si implicarii ei in calitate de partener in implementarea Programului Biblionet. Acordul de Grant are in vedere o perioada de 5 ani. Recent a fost semnat Grantul pentru primul an.
Activitatile aferente acestei perioade sunt structurate in 3 mari categorii, in conformitate cu rezultatele evaluarii capacitatii organizationale a ANBPR din anul 2008 si anume:
1.Administrare si resurse umane;
2.Servicii oferite membrilor, atat pentru dezvoltare profesionala cat si in temeni de comunicare si socializare;
3.Educarea publicului & politici publice.
Activitatea Biroului Executiv s-a axat pe elaborarea documentelor care structureaza activitatea Asociatiei:
1. Regulamentul Financiar al ANBPR;
2. Regulamentul de Organizare si Functionare al ANBPR;
3. Fisele de post pentru personalul din Departamentul Operational;
4. Fisele de post pentru membrii Biroului Executiv;
5. Strategia de dezvoltare a ANBPR.
In acest moment sunt finalizate pregatirile pentru desfasurarea concursului de angajare a personalului din Departamentul Operational. (Aveti atasat anunturile pentru concurs)
Sedinta Biroului Executiv din data de 3 iulie, de la Piatra-Neamt, a avut in vedere:
1. Informarea privind stadiul colaborarii ANBPR cu IREX si etapele parcurse;
2. Completerea ROF si aprobarea ultimelor propuneri;
Responsabilitatile membrilor din conducerea Biroului Executiv au fost detaliate astfel: - prim- vicepresedinte:departamentul de planificare (strategii, programe, proiecte),
departamentul profesional; - vicepresedintii: departamentul organizare - Sorin Burlacu (conferinte, filiale, cotizatii),
departamentul comunicare - Liviu Iulian Dediu ( conferinte, strategie de comunicare, reglementari legislative);
- secretar: gestiunea patrimoniului, comunicarea intre organismele de conducere, secretariatul sedintelor, evenimentelor.
3 .Restructurarea Comisiilor profesionale; Responsabiblitatea coordonarii Comisiilor i-a revenit prim-vicepresedintelui Dragos Adrian Neagu care va v-a transmite toate infomatiile aferente.
4. Programul de activitate al Comisiilor profesionale;
5. Reprezentarea ANBPR la IFLA;
Pentru sectiunile: Managementul asociatiilor de biblioteci si Biblioteci pentru copii si tinerii adulti - Dragos Adrian Neagu iar pentru sectiunea
biblioteci publice - Ruxandra Nazare (Brasov).
6. Organizarea Conferintei Nationale a ANBPR (29-39 octombrie) Responsabilitatile pentru organizare revin colegilor nostri: Liviu Iulian Dediu, Sorin Burlacu si Bakay Magdalena. Ei vor oferi informatiile necesare si va vor solicita colaborarea pentru buna organizare.
Tema Conferintei: Dezvoltarea capacitatii organizationale a Asociatiei in contextul Programului Biblionet
Structura Programului:
A. Prezentarea conceptului de dezvoltare a Asociatiei;
B. Exemple de bune practici organizationale si de comunicare in si intre filialele ANBPR;
C. Rolul ANBPR in sustenabilitatea Programului Biblionet;
D. Sesiune de dezbateri profesionale;
E. Vizita de studiu.
Contributia ANBPR la modificarea Ordonantei Guveranamentale 189/2008 Avand in vedere dezbaterile din Comisiile de Cultura ale Parlamentului cu privire la promulgarea legii privind managementul institutiilor de cultura si orientarea care s-a dat la Senat textului de lege, conducerea Asociatiei a propus, prin MCCPN, un set de modificari in sprijinul pozitiei managerilor de biblioteci publice. O parte dintre acestea au fost retinute si se regasesc in textul propus spre promulgare de Camera Deputatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării