3 iulie 2009

Proprietatea industriala - "Plicul cu idei"


Noutati

Doresc sa va aduc la cunoştinţă un nou serviciu oferit de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu rugamintea de a-l promova in comunităţile dumneavoastră. Sunt convisă de faptul că inventivitatea clienţilor dumneavoastră nu este subliniată şi promovată pe deplin. Bibliotecarul are şi rolul de a descoperi inventatorul din comunitate, de a-l ajuta cu formularele, detaliile, procedurile pe care le are de urmat în operaţiunea de brevetare a unei invenţii, de înregistrare a unei mărci, a unui model sau design industrial.
Spor in activitatea pe care o desfăşuraţi!



“Plicul cu idei”



Un serviciu NOU la dispoziţia dvs.

Folosiţi - l !



Ce reprezintă “Plicul cu idei”

Serviciul “Plicul cu Idei” este o modalitate prin care pot fi depozitate şi păstrate în siguranţă, în regim nepublic, de către OSIM, documente depuse de creatori, persoane fizice şi juridice, care cuprind lucrări şi creaţii din cele mai diverse domenii ce nu pot fi protejate prin legislaţia în vigoare privind proprietatea industrială, precum şi drepturile de autor şi drepturile conexe, în scopul certificării datei de depunere, conform Ordinului OSIM nr.63/2008.

“Plicul cu idei” se depune la OSIM, personal sau prin poştă, de creatorul lucrării.

Efecte ce decurg din depozitarea ”Plicului cu idei”

- poate constitui dovada datei la care autorul creaţiei intelectuale a depus documentul la OSIM;

- poate constitui certificarea existenţei soluţiei sau creaţiei aflată în plic la o anumită dată. Detalii suplimentare pe adresa OSIM-ului www.osim.ro


Pentru mai multe informaţii puteţi accesa Ordinul intern nr.63 / 27.06.2008 pentru aprobarea instrucţiunilor privind instituirea serviciului “Plicul cu idei” în site-ul OSIM sau puteţi suna la Biroul Relaţii cu Publicul tel. 021.315.43.63.

Contact OSIM
Contact Centre Regionale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării