16 noiembrie 2013

Simpozion naţional la Bibliotecă - Specialişti din toată ţara la Oradea

 Autor: Loredana Ionaş
”Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor a organizat ieri,  cea de-a II-a ediţie a Simpozionului Naţional "Cartea, poartă de acces la cunoaştere", eveniment la care au participat specialiști din toată ţara. Invitatul special al întâlnirii a fost Excelența Sa, Victor Micula, Ambasadorul României în Ungaria.






"Participarea Excelenţei Sale Victor Micula la eveniment este o dovadă că limba română şi cartea sunt elemente definitorii ale celor care reprezintă cultura română", a spus prof. Ligia Mirişan, în deschiderea simpozionului, menţionând că rezultatele acestui simpozion vor fi publicate într-o carte. A luat, apoi, cuvântul prof. dr. Alina Moţoc Chivari, inspector şcolar de specialitate pentru mentorat şi proiecte educaţíonale în cadrul ISJ Bihor, care a salutat organizarea la Oradea a acestui eveniment de interes naţional. "La nivelul Inspectoratului Şcolar Bihor, avizăm multe proiecte şcolare care sunt implementate la nivelul instituţiilor. Constat cu bucurie că Biblioteca Judeţeană este implicată în multe asemenea proiecte", a spus Alina Moţoc Chivari. Tot din partea ISJ Bihor, a aparticipat şi prof. Petö Csilla, inspector şcolar de specialitate pentru învăţământ preprimar şi primar - secţia maghiară, care şi-a manifestat opinia că "asemenea demersuri sunt necesare pentru ca generaţia tânără să se apropie mai mult de carte". În continuare, a luat cuvântul Dimitrie Muscă, directorul economic al Consiliului Judeţean Bihor, care le-a mărturisit celor prezenţi că iubeşte foarte mult cartea, însă face foarte puţin pentru ea. "Străbunicul meu citea, bunicul meu, la fel, iar tata a reconstituit o bibliotecă de mii de exemplare. Iubesc enorm cartea şi am încercat să le transmit această pasiune şi copiilor mei. Din păcate, nu am reuşit acest lucru... n-au citit o carte în viaţa lor şi preferă să stea în faţa calculatorului", a spus reprezentantul CJ Bihor. La rândul său, Claudia Timofte, şefa Cancelariei Prefectului, a spus că "dacă va fi îndrumată aşa cum trebuie, generaţia de azi va reuşi să descopere accesul la cunoaştere prin intermediul cărţii". Înainte de a deschide lucrările simpozionului şi a da cuvântul invitaţilor, iniţiatoarea proiectului, Mariana Barna, şef serviciu Comunicarea colecţiilor din cadrul Bibliotecii, a prezentat, pe scurt, modul în care s-a născut acest simpozion de interes naţional.

Evenimentul este o manifestare centrată pe ideea UNESCO, potrivit căreia biblioteca publică reprezintă "o forţă vie pentru educaţie, cultură şi informaţie", urmărindu-se împărtăşirea experienţei în educaţia copiilor şi tinerilor din România printr-un dialog profesional între profesori, psihopedagogi, elevi, studenţi, bibliotecari, muzeografi și alte categorii socio-profesionale.”

 preluat de la :
www.crisana.ro/stiri/cultura-5/simpozion-national-la-biblioteca-specialisti-din-toata-tara-la-oradea-140555.html





Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării