26 noiembrie 2013

Conferință de deschidere a campaniei antiviolență la Oradea

Luni   25 Noiembrie, Zi decretată de O.N.U. ”Zi internațională de combatere a Violenței împotriva Femeii”-  de la orele 17,00  a avut loc Deschiderea oficiala a Campaniei de combatere a violentei  în Bihor : “Impreuna importiva violentei”  în sala mică a Primăriei Municipiului Oradea.
A devenit un obicei ca la  prima întâlnire din  campanie să participe toți factorii activi implicați apoi în diverse activități. De la an la an  sporește  numărul de parteneri, organizații nonguvernamentale , persoane publice, sau instituții publice care doresc să se implice în această campanie.

Ca de obicei administratorii și inițiatorii campaniei la Oradea sunt Uniunea Femeilor Bihor , Inspectoratul Județean de poliție Bihor, Inspectoratul Scolar Bihor, și Biblioteca Județeană ”Gheorghe Sincai”, spijiniți de Primăria municipiului Oradea și de Consiliul Județean Bihor.

Acum în întâlnirea de seară au vorbit despre implicare și planurile de activitate in campanie:
Miorița Săteanu, Ioana Indrieș de la IPJ Bihor departamentul de prevenție au vorbit despre acestă campanie și despre campaniile de anii trecuți.
 Deputat Florica Cherecheș a vorbit despre violența social acceptată, despre statisticile curente, și despre progresele legislative, insuficiente pe care le-a făcut Romania în protejarea victimei.
 Daciana Nica- ne-a impartășit experiența pe care a avut-o in proiectul Femei 2010 pe parcursul modulului de șanse egale- Femeile nu stiu ce inseamna egalitate de sanse, iar o alta concluzie era aceea ca - nu conteaza care este conditia ta sociala, ca femeie- oricand poti ajunge o victimă.
Tiberiu Morar- președintele Asociației Morărița, a vorbit despre respectul datorat omului și condiției umane.
Livia Ghiucuța, prof de istorie la lic Aurel Lazăr a constatat ca suntem mai civilizati decât acum 500 de ani.
Prof. Carmen Tripe,  a prezentat lucrărea  de eseuri, Alegerea mea Eseuri antiviolenta rezultat al  uneia din campaniile de anul trecut coordonată împreună cu Ioana Indrieș.
A mai vorbit dl Pașcu Balaci, avocat, și poet, care a avut ocazia să reprezinte mai multe cazuri de divorț datorat violențelor în familie, și doamna Letiția Filimon ca reprezentant al Asociației Române de Psihologie Comunitară.

Departe de a fi o plută abandonată pe un ocean de violență  suntem o rețea de oameni care pot întinde fiecare o mână de ajutor cuiva care are nevoie.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării